Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Apple forsvarer udskældt 4G-markedsføring af iPad

Apples nye iPad er ikke kompatibel med alle landes 4G-netværk, men selskabet forsvarer sin ret til at bruge betegnelsen alligevel.

Læs også:

Apple: Kun i disse lande kan iPad bruge 4G

Den nye iPad kan ikke bruge danske 4G-net

Computerworld News Service: Efter en anklage om, at Apple har vildledt de australske forbrugere om den nye iPads 4G-funktionalitet, har selskabet nu indgivet et officielt forsvar til Australiens forbundsdomstol, der bygger på det argument, at det er landets netværk, der er fejlmærket.

Sidst i marts sagsøgte Australiens konkurrence- og forbrugerstyrelse, Australian Competition and Consumer Commission, Apple ved forbundsdomstolen i Melbourne for at krænke flere love på forbrugerområdet.

ACCC hævdede, at Apples reklamer for den nye iPad vildledte offentligheden med hensyn til enhedens 4G-funktionalitet, da enheden ikke er kompatibel med Australiens 4G-netværk, der drives af Telstra.

På daværende tidspunkt tilbød Apple at refundere enhver ny iPad købt mellem 16. og 28. marts, men Apple argumenterer nu for, at selskabet faktisk aldrig i sin markedsføring har påstået, at enheden er kompatibel med Australiens netværk, rapporterer The Australian.

Australien tager fejl

Apple hævder, at det ikke er markedsføringen af den nye iPad men derimod landets fejlmærkede netværk, der har vildledt forbrugerne.

Australiens 3G-netværk kan kaldes "4G-netværk i overensstemmelse med den gængse branchemæssige og regulatoriske anvendelse af betegnelsen '4G'," skriver Apple.

"Betegnelsen '4G' kommunikerer til forbrugerne i Australien, at iPad'en med Wi-Fi + 4G vil levere et bedre serviceniveau med hensyn til data-overførselshastighed (hvilket stemmer overens med den gængse branchemæssige og regulatoriske anvendelse af denne betegnelse), og ikke at iPad'en med Wi-Fi + 4G er kompatibel med nogen specifik netværksteknologi, der promoveres af noget specifikt mobilselskab i Australien," lyder argumentet fra Apple.

Telstra tilbyder 4G på 1.800 megahertz-båndet, mens den nye iPad kun kan bruges på 4G TLE-netværk på 700 megahertz- og 2-100 megahertz-båndene.

Apple forsvarer sig desuden ved at fremhæve, at: "Der har på gældende tidspunkt været information frit tilgængeligt i Australien, der oplyste forbrugerne om, at iPad'en med Wi-Fi + 4G ikke var kompatibel med Telstras 4G LTE-netværk."

Der forventes at falde endelig dom i sagen ved et retsmøde 2. maj.

Også problemer i Danmark

Herhjemme har Forbrugerombudsmanden også kritiseret Apples markedsføring af den nye iPad, fordi bruger kan få den opfattelse, at den kan fungere sammen med det danske 4G-net.

Apple har dog udspecificeret i en pressemeddelse, at "iPad Wi-Fi + 4G understøtter ultrahurtige 4G LTE-netværk i USA og Canada og hurtige 3G-netværk i hele verden, inklusive netværk baseret på HSPA+ og DC-HSDPA."

"4G LTE understøttes kun på AT&T- og Verizon-netværk i USA og på Bell-, Rogers- og Telus-netværk i Canada," skrev Apple - og den besked fremgår også, hvis man går ind på Apple.dk.

Samtidig kan man dog foranlediges til at tro, at modellen "WiFi + 4G" rent faktisk kan anvendes på de danske teleselskaberes 4G-net, hvis man ikke læser det med småt.

Computerworld har tidligere forsøgt at få en kommentar fra Apple til denne problemstilling, men selskabet har ikke svaret på vores henvendelse. 

Oversat af Thomas Bøndergaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.