Google dropper Linux-understøttelse - lukker tjenester

Google vil ikke bygge videre på Picasa til Linux, og mange andre tjenester får dødsstødet. Se dem her.

Google er gået i gang med at fjerne flere tjenester fra sine hylder.

I sin seneste forårsrengøring har Google for eksempel besluttet at indstille arbejdet med billedprogrammet Picasa til Linux.

Google lavede en WINE-baseret version af Picasa til Linux i 2006.

"I takt med at vi forsøger at forbedre Picasa, har det vist sig svært at opdatere Linux-versionen efter samme ambition. Så vi indstiller arbejdet med Picasa til Linux og vil ikke arbejde videre med det i fremtiden," skriver Google i en pressemeddelelse.

Programmet kan stadig bruges, hvis man allerede har downloadet det.

Google har flere gange de seneste år lukket mange tjenester med henvisning til, at kræfterne skal fokuseres på de vigtige produkter. Blandt de lukkede tjenester er Google Wave og Google Labs.

"Det er svært at droppe produkter og tjenester, men det er nødvendigt at opretholde vores fokus, hvis vi vil fortsætte med at lave vigtige ting. I takt med at vi rydder op i tjenesterne, håber vi at skabe mere simple brugeroplevelser på tværs af Googles produkter," skriver Matthias Schwab, ansvarlig for Googles Cloud-tjenester.

Influenza
Google lukker en stribe andre tjenester. Men mange af dem lever videre i andre afstøbninger.

Google Related var en eksperimenterende tjeneste, der skulle hjælpe brugerne til at finde nyttige og sjove oplysninger, mens de brugte Googles søgning. Men brugerne holdt sig væk, så Google vil lade de involverede udviklere arbejde videre på andre projekter.

One Pass var Googles forsøg på at lave en platform, hvor medier kunne tage betaling for deres indhold. Det blev aldrig populært, og Google skifter nu spor for at finde andre måder at skabe indtægter for medier på nettet.
En af de muligheder er Google Consumer Surveys, hvor indholdsleverandører som aviser og medier kan kræve, at brugere først udfylder brugerundersøgelser, før de får adgang til artikler og andet indhold.

Programmet "Picasa Web Albums Uploader" og "Uploader" til Mac bliver også fjernet fra hylden. Men lignende funktioner finder man i Picasa 3.9 til Mac.

"Google Flu Vaccine Finder" kom til verden under H1N1-panikken i 2009. Den lukkes ned, men funktionen lever videre på HealthMap Flu Vaccine Finder.

Læs om hele Googles forårsrengøring på Google-bloggen.

Læs også:

Derfor er Linux død som en sild på din pc.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.