Men når det gælder markedet for styresystemer til desktop-computere, er Linux en død sild, og måske kan vi med de seneste års udvikling se en klar aftegning af, hvor Linux egentlig har sin styrke.
På serversiden buldrer Linux nemlig fortsat fremad. Der er lidt forskellige estimater af markedsandelen, men meget tyder på, at der i dag kører Linux på mere end hver femte server derude.
Mægtige amerikanske Amazon har for eksempel mere end en halv million Linux-servere kørende i datacentre verden over.
Samme billede gør sig gældende i mange andre virksomheders it-miljøer, hvor Linux på mange måder er svær at komme uden om - solid, driftsikker, til at skrue på, stram og effektiv.
Det understreges yderligere af, at Microsoft i det seneste år pludselig er dukket op som en af de største bidragsydere til Linux, hvilket du kan læse mere om her.
For de dedikerede nørder
Når det gælder om at nå ud til de brede masser på de personlige computere er billedet noget anderledes.
Her er styresystemet Linux skubbet så langt bag af dansen, at det er umuligt at se en fremtid, hvor andre end de få dedikerede nørder anvender en Linux-distribution som styresystem.
Når det gælder styresystemer til computere, er Microsofts Windows ifølge tal fra Net Applications fortsat kongen med en global markedsandel på omkring 92 procent.
Mac OS er nærmeste 'udfordrer' med en markedsandel på ungefær syv procent.
De forskellige Linux-distributioner har omkring én procent.
Apples andel er i øvrigt vokset ganske pænt i de seneste år.
Kender du nogen?
Kigger du rundt på dine naboer, kolleger og familiemedlemmers computere, er det mit bud, at du ikke finder en eneste, der anvender Linux som styresystem.
Artiklen fortsætter på næste side...