Artikel top billede

Efter Polsag-kaos: Her er politichefens lønbonus

Politiets skandaleramte it-projekt, Polsag, indgår i en "samlet vurdering", der bestemmer Rigspolitichefens lønbonus. Se hvor meget han har scoret.

Læs også:
Rigspolitichef scorer bonus trods it-fiasko

Poltiet dropper gigantisk it-system

Efter at have scoret bonus for sin indsats i årene 2009 og 2010 på tilsammen 180.000 kroner, selv om der var indskrevet mål for Polsag-projektet, så må Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i år nøjes med lidt mindre.

Faktisk bliver direktørens bonus for indsatsen i 2011 på 81.000 kroner og ikke 100.000 kroner som han ville kunne score, hvis alle mål var opfyldt.

"Justitsministeriet kan oplyse, ministeriet - ud fra en samlet vurdering af årets resultater, målene i kontrakten og deres indbyrdes vægtning - har tildelt Rigspolitichefen 81.000 kroner i resultatløn for 2011, hvilket svarer til en samlet målopfyldelse på 81 procent, idet fuld målopfyldelse er fastsat til 100.000 kroner," lyder det fra ministeriet.

Ergo har årets forskellige bommerter koster chefen 19.000 kroner i lønsposen.

Du kan læse om Rigspolitichefens Polsag-mål her.

Rigspolitichefen, der ikke har kommentarer til denne artikel, har tidligere henvist til, at udmålingen af hans bonus er udtryk for, hvad hvordan hans arbejdsgiver, Justitsministeriet vurderer hans arbejdsindsats.

Kostede halv milliard kroner

Justitsminister Morten Bødskov (S) valgte tidligere på året at skinlægge det CSC-udviklede it-system.

"Skandale," var et af de ord han brugte om sagen, der har kostet op imod en halv milliard skattekroner.

I dag lurer politiet angiveligt på en retssag i forbindelse med sagen, hvor en løsning med leverandøren, CSC, skal landes.

Læs også: Overblik: Sådan kørte [b]Polsag helt af sporet.[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere