Artikel top billede

E-bogslæsere rasler ned i pris - og det er ikke slut

Selvom tablet-pc'erne stormer frem, har den mere primitive e-bogslæser fortsat flotte vækstrater. Det skyldes ikke mindst betydelige prisfald - og den tendens fortsætter.

Læs også:

Ny idé løser e-bogslæserens måske største problem

Fire grunde til at vælge en e-bogslæser - og ikke en tablet-pc

Fem fede e-bogslæsere til dig

Salget af dedikerede e-bogslæsere fra selskaber som Sony, Amazon og Barnes & Noble blev mere end fordoblet i EMEA-regionen i 2011.

Det skriver analysefirmaet IDC, der vurderer, at der blev sendt i alt 4,8 millioner e-bogslæsere afsted fra producenterne sidste år i vores del af verden.

"Selvom EMEA stadig står for blot 17 procent af det globale marked, forudser IDC, at salget i denne region vil nå flere end 24 milliuoner enheder i 2016, hvilket svarer til en årlig vækst i omsætningen på 37 procent."

Priserne rasler ned

En af forklaringerne på væksten er ifølge IDC, at priserne på e-bogslæsere rasler ned - eksempelvis koster den billigste Kindle fra Amazon i dag 99 dollar.

"Det hurtige fald i prisen gør e-bogslæsere mere tilgængelige for forbrugerne og ændrer måden, de tilgår indhold på."

"2012 bliver et afgørende år for dette marked. Priserne vil fortsætte med at falde, hvilket drives frem af pris-strategier hos de store leverandører, der i stigende grad kan regne med en betydelig indholds-omsætning," skriver IDC.

Vesteuropa - og altså herunder Danmark - er den del af EMEA der har udsigt til den største vækst i EMEA-regionen med 41 procent om året frem til 2016.

Læs også:

Ny idé løser e-bogslæserens måske største problem

Fire grunde til at vælge en e-bogslæser - og ikke en tablet-pc

Fem fede e-bogslæsere til dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere