Artikel top billede

E-bogslæsere rasler ned i pris - og det er ikke slut

Selvom tablet-pc'erne stormer frem, har den mere primitive e-bogslæser fortsat flotte vækstrater. Det skyldes ikke mindst betydelige prisfald - og den tendens fortsætter.

Læs også:

Ny idé løser e-bogslæserens måske største problem

Fire grunde til at vælge en e-bogslæser - og ikke en tablet-pc

Fem fede e-bogslæsere til dig

Salget af dedikerede e-bogslæsere fra selskaber som Sony, Amazon og Barnes & Noble blev mere end fordoblet i EMEA-regionen i 2011.

Det skriver analysefirmaet IDC, der vurderer, at der blev sendt i alt 4,8 millioner e-bogslæsere afsted fra producenterne sidste år i vores del af verden.

"Selvom EMEA stadig står for blot 17 procent af det globale marked, forudser IDC, at salget i denne region vil nå flere end 24 milliuoner enheder i 2016, hvilket svarer til en årlig vækst i omsætningen på 37 procent."

Priserne rasler ned

En af forklaringerne på væksten er ifølge IDC, at priserne på e-bogslæsere rasler ned - eksempelvis koster den billigste Kindle fra Amazon i dag 99 dollar.

"Det hurtige fald i prisen gør e-bogslæsere mere tilgængelige for forbrugerne og ændrer måden, de tilgår indhold på."

"2012 bliver et afgørende år for dette marked. Priserne vil fortsætte med at falde, hvilket drives frem af pris-strategier hos de store leverandører, der i stigende grad kan regne med en betydelig indholds-omsætning," skriver IDC.

Vesteuropa - og altså herunder Danmark - er den del af EMEA der har udsigt til den største vækst i EMEA-regionen med 41 procent om året frem til 2016.

Læs også:

Ny idé løser e-bogslæserens måske største problem

Fire grunde til at vælge en e-bogslæser - og ikke en tablet-pc

Fem fede e-bogslæsere til dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere