Artikel top billede

Derfor gider Mac-brugerne ikke sikkerhedssoftware

Seks ud af 10 Mac-brugere har ikke installeret sikkerhedssoftware på deres computer. Se hvorfor Mac-brugerne ikke gider sikkerhedssoftware.

Computerworld News Service: En spørgeundersøgelse blandt brugerne på Macworld har for nylig vist, at 57,5 procent af respondenterne slet ikke har sikkerhedssoftware installeret på trods af det nylige udbrud på Mac af malwaren Flashback.

Computerworlds amerikanske søstermagasin, Macworld. har spurgt sine læsere, om de har antivirus-software installeret på deres Mac.

Ud af de 1.106 respondenter svarer 470 personer ja.

Kun 27 (hvilket udgør 2,4 procent) svarer imidlertid, at den antivirus-software, som de har installeret, nogensinde har fundet en Mac-trussel.

91 respondenter (8,3 procent) svarer, at deres sikkerhedssoftware har fundet en pc-virus på deres Mac.

De resterende 352 respondenter (28,3 procent) med antivirus-software installeret på deres Mac svarer, at deres sikkerhedssoftware aldrig har fundet nogen trussel overhovedet.

Ingen planer om antivirus

Kun 3,4 procent af respondenterne har besluttet at installere antivirus-software på grund af Flashback på trods af, at Flashback-malwaren anses for at være den største sikkerhedstrussel på Mac hidtil.

21,7 procent af respondenterne svarer, at de ikke bruger antivirus-software og heller ikke har nogen planer om at gøre det, mens 13,9 procent hævder, at de ikke er dumme nok til at installere malware på deres Mac.

242 personer (21,9 procent) ud af spørgeundersøgelsens 1.106 respondenter svarer, at de på nuværende tidspunkt ikke anvender antivirus-software, men at de måske på et tidspunkt vil overveje det.

Derfor siger Mac-brugerne nej

I en relateret debattråd på Macworlds forum, skriver brugeren Gleddit, at antivirus-software på Mac før i tiden har været årsag til en række problemer:

"Det var ligesom at se en Mac i langsom gengivelse," forklarer han.

Brugeren Alanaha oplyser at have installeret antivirus-software fra Sophos og forklarer, at softwaren er "enkel at bruge men har indtil videre ikke fundet nogen trusler, så jeg ved faktisk ikke, hvor godt det fungerer."

Brugeren Dragonfly, som også bruger Sophos, skriver i forummet: "Sophos får fra tid til anden tingene til at køre langsommere, men ikke voldsomt meget. Forhåbentligt holder det ubehagelighederne i skak. Det bliver mere og mere nødvendigt at bruge antivirus-software på Mac."

Brugeren AlanAudio, som ikke anvender nogen antivirus-software på sine Mac-computere, skriver:

"Jeg anvender Aktivitetsovervågning en hel del, hvilket sandsynligvis vil afsløre enhver uforudset aktivitet enten som netværksaktivitet eller som en uventet proces, der kører, men indtil der findes virus på OS X og ikke blot en trojaner, så kommer jeg ikke til at installere nogen antivirus-software."

Hæmmer ydelsen

Også forumbrugeren Nom sætter sin lid til værktøjet Aktivitetsovervågning frem for at installere decideret sikkerhedssoftware på sin Mac på trods af den stigende forekomst af malware:

"Efter min mening er risikoen for, at antivirus-software hæmmer min Macs ydelse, stadig større end risikoen for at blive inficeret af en virus - så jeg er i dag ikke mere tilbøjelig til at installere antivirus-software end tidligere."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.