Artikel top billede

(Foto: Anatoly Vartanov (c) 2008 / Anatoly Vartanov aka UltraONE)

Derfor gider Mac-brugerne ikke sikkerhedssoftware

Seks ud af 10 Mac-brugere har ikke installeret sikkerhedssoftware på deres computer. Se hvorfor Mac-brugerne ikke gider sikkerhedssoftware.

Computerworld News Service: En spørgeundersøgelse blandt brugerne på Macworld har for nylig vist, at 57,5 procent af respondenterne slet ikke har sikkerhedssoftware installeret på trods af det nylige udbrud på Mac af malwaren Flashback.

Computerworlds amerikanske søstermagasin, Macworld. har spurgt sine læsere, om de har antivirus-software installeret på deres Mac.

Ud af de 1.106 respondenter svarer 470 personer ja.

Kun 27 (hvilket udgør 2,4 procent) svarer imidlertid, at den antivirus-software, som de har installeret, nogensinde har fundet en Mac-trussel.

91 respondenter (8,3 procent) svarer, at deres sikkerhedssoftware har fundet en pc-virus på deres Mac.

De resterende 352 respondenter (28,3 procent) med antivirus-software installeret på deres Mac svarer, at deres sikkerhedssoftware aldrig har fundet nogen trussel overhovedet.

Ingen planer om antivirus

Kun 3,4 procent af respondenterne har besluttet at installere antivirus-software på grund af Flashback på trods af, at Flashback-malwaren anses for at være den største sikkerhedstrussel på Mac hidtil.

21,7 procent af respondenterne svarer, at de ikke bruger antivirus-software og heller ikke har nogen planer om at gøre det, mens 13,9 procent hævder, at de ikke er dumme nok til at installere malware på deres Mac.

242 personer (21,9 procent) ud af spørgeundersøgelsens 1.106 respondenter svarer, at de på nuværende tidspunkt ikke anvender antivirus-software, men at de måske på et tidspunkt vil overveje det.

Derfor siger Mac-brugerne nej

I en relateret debattråd på Macworlds forum, skriver brugeren Gleddit, at antivirus-software på Mac før i tiden har været årsag til en række problemer:

"Det var ligesom at se en Mac i langsom gengivelse," forklarer han.

Brugeren Alanaha oplyser at have installeret antivirus-software fra Sophos og forklarer, at softwaren er "enkel at bruge men har indtil videre ikke fundet nogen trusler, så jeg ved faktisk ikke, hvor godt det fungerer."

Brugeren Dragonfly, som også bruger Sophos, skriver i forummet: "Sophos får fra tid til anden tingene til at køre langsommere, men ikke voldsomt meget. Forhåbentligt holder det ubehagelighederne i skak. Det bliver mere og mere nødvendigt at bruge antivirus-software på Mac."

Brugeren AlanAudio, som ikke anvender nogen antivirus-software på sine Mac-computere, skriver:

"Jeg anvender Aktivitetsovervågning en hel del, hvilket sandsynligvis vil afsløre enhver uforudset aktivitet enten som netværksaktivitet eller som en uventet proces, der kører, men indtil der findes virus på OS X og ikke blot en trojaner, så kommer jeg ikke til at installere nogen antivirus-software."

Hæmmer ydelsen

Også forumbrugeren Nom sætter sin lid til værktøjet Aktivitetsovervågning frem for at installere decideret sikkerhedssoftware på sin Mac på trods af den stigende forekomst af malware:

"Efter min mening er risikoen for, at antivirus-software hæmmer min Macs ydelse, stadig større end risikoen for at blive inficeret af en virus - så jeg er i dag ikke mere tilbøjelig til at installere antivirus-software end tidligere."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere