Artikel top billede

Sådan vil Google bremse overdreven søgeoptimering

Pas på med at gå for langt med søgemaskine-optimering. Google vil fra denne uge begynde at straffe "over-optimering." Se her hvordan.

Læs også: Sådan fjerner du dårlige søgeresultater fra Google.

Google har ændret sin søgealgoritme med det formål at straffe  "overoptimering".

I stedet skal sites med indhold af høj kvalitet og mindre forfinet søge-optimering belønnes.

Ændringerne, der går et skridt videre end det tidligere anti-SEO-våben "panda" i jagten på web-spam, vil blive indført i løbet af de kommende dage, fremgår det af Google-søgegeneral Matt Cutts' blog.

Den nye Google-algoritme vil blandt andet se efter sites, der har alt for mange keywords pr. side eller udveksler alt for mange links.

"Ændringer vil nedsætte rankningen af sites, som vi mener overtræder vores retningslinjer for kvalitet," skriver Matt Cutts.

Keywords fra top til bund

Han giver to eksempler på websider, som vil blive søgemæssigt nedgraderet med de seneste ændringer.

Det ene eksempel er en side plastret til med keywords fra top til bund, det andet en side, der virker mere normal, men hvor der tilsyneladende er smidt links ind på en måde, som ikke giver mening, når man læser teksten.

Matt Cutts brugte tidligere udtrykket "overoptimering", da han præsenterede algotime-ændringerne på SxSW-konferencen i sidste måned, men den formulering er nu taget ud af beskrivelsen af den nye antispam-kampagne.

I den nye officielle blog understreger Matt Cutts, at søgemaskineoptimering kan være en god ting, der gavner brugerne, og at firmaet ikke er imod whitehat SEO.

Trods Googles erklærede mål om ikke at ramme de "gode" SEO-folk, der laver white-hat søgeoptinering, vil der helt sikkert være firmaer, der bliver ramt af ændringerne, selvom de overholder alle Googles retningslinjer.

Det fastslår en rapport fra det amerikanske marketingfrima iProspect.

"Baseret på vores erfaringer med Panda og praktisk taget alle større algoritmeændringer, forventer vi, at en del sites vil blive taget med i den første bølge, selvom de ikke passer på beskrivelsen af målgruppen for ændringerne," hedder det i rapporten.

iProspect tror dog også, at Google senere vil lave justeringer, så sites, der fejlagtigt er blevet nedgraderet, vil få deres tidligere ranking tilbage.

I modsætning til tilfældet med Panda gennemfører Google denne gang ændringerne på alle sprog på én gang.

Læs også: Sådan fjerner du dårlige søgeresultater fra Google.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere