Artikel top billede

Sådan vil Google bremse overdreven søgeoptimering

Pas på med at gå for langt med søgemaskine-optimering. Google vil fra denne uge begynde at straffe "over-optimering." Se her hvordan.

Læs også: Sådan fjerner du dårlige søgeresultater fra Google.

Google har ændret sin søgealgoritme med det formål at straffe  "overoptimering".

I stedet skal sites med indhold af høj kvalitet og mindre forfinet søge-optimering belønnes.

Ændringerne, der går et skridt videre end det tidligere anti-SEO-våben "panda" i jagten på web-spam, vil blive indført i løbet af de kommende dage, fremgår det af Google-søgegeneral Matt Cutts' blog.

Den nye Google-algoritme vil blandt andet se efter sites, der har alt for mange keywords pr. side eller udveksler alt for mange links.

"Ændringer vil nedsætte rankningen af sites, som vi mener overtræder vores retningslinjer for kvalitet," skriver Matt Cutts.

Keywords fra top til bund

Han giver to eksempler på websider, som vil blive søgemæssigt nedgraderet med de seneste ændringer.

Det ene eksempel er en side plastret til med keywords fra top til bund, det andet en side, der virker mere normal, men hvor der tilsyneladende er smidt links ind på en måde, som ikke giver mening, når man læser teksten.

Matt Cutts brugte tidligere udtrykket "overoptimering", da han præsenterede algotime-ændringerne på SxSW-konferencen i sidste måned, men den formulering er nu taget ud af beskrivelsen af den nye antispam-kampagne.

I den nye officielle blog understreger Matt Cutts, at søgemaskineoptimering kan være en god ting, der gavner brugerne, og at firmaet ikke er imod whitehat SEO.

Trods Googles erklærede mål om ikke at ramme de "gode" SEO-folk, der laver white-hat søgeoptinering, vil der helt sikkert være firmaer, der bliver ramt af ændringerne, selvom de overholder alle Googles retningslinjer.

Det fastslår en rapport fra det amerikanske marketingfrima iProspect.

"Baseret på vores erfaringer med Panda og praktisk taget alle større algoritmeændringer, forventer vi, at en del sites vil blive taget med i den første bølge, selvom de ikke passer på beskrivelsen af målgruppen for ændringerne," hedder det i rapporten.

iProspect tror dog også, at Google senere vil lave justeringer, så sites, der fejlagtigt er blevet nedgraderet, vil få deres tidligere ranking tilbage.

I modsætning til tilfældet med Panda gennemfører Google denne gang ændringerne på alle sprog på én gang.

Læs også: Sådan fjerner du dårlige søgeresultater fra Google.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere