Artikel top billede

ITEK: Derfor hører 1. maj ikke hjemme i it-branchen

1. maj er en død sild i it-branchen, mener Itek under Dansk Industri, der dog har et klart budskab til det arbejdende it-folk.

Læs også: Din mening: Er 1. maj i it-branchen en død sild?

Ja.

Sådan lyder det korte svar fra direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri, når han bliver stillet spørgsmålet om den døde sild og arbejdernes kampdag.

"I vor moderne tid er 1. maj en almindelig arbejdsdag - jeg har selv et møde klokken 16 til 18 hos ét af vore medlemmer; så det der med fest i Parken hører efter mine begreber en svunden tid til," fortæller Tom Togsverd.

Tom Togsverd anerkender, at fagbevægelsen historisk har spillet en rolle for at skabe ordentlige vilkår og lønninger til alle.

"Men i dagens Danmark er hver medarbejder sin egen lykkes smed, og stadigt flere i vores branche har individuelle kontrakter," understreger han. 

Udnyt globaliseringen

Direktørens budskab til de ansatte i it-erhvervet er:

"Dygtiggør dig og vær agil."

Han pointerer, at du selv har ansvaret for din udvikling og din karriere.

"Nogle virksomheder giver en hjælpende hånd - men ligesom du i nogle sammenhænge vil være en fri fugl og have en høj løn, der matcher dine dybe kompetencer, ligeså vel vil der være arbejdsgivere, der siger, at kompetencerne har vi allerede betalt for; derfor er det op til dig selv at holde dem ved lige, herunder at sikre skift i arbejdsindhold og roller, således at du har et attraktivt CV - også om fem år," siger han.

Samtidig peger han på, at globaliseringen er kommet for at blive.

"Det betyder, at hvis din indsats blot er "standard", risikerer dit job at blive flyttet til Ukraine eller Indien."

"Hvorimod, at du - hvis du kan noget særligt - navnligt vil se muligheder på tværs og kombinere komplekse domæner med din itek-faglighed - så er der masser af arbejdsmuligheder for dig - både her og i udlandet," siger Itek-direktøren.

Læs også: Din mening: Er 1. maj i it-branchen en død sild?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere