Artikel top billede

Nokia sparket ned fra mobiltronen - ny konge klar

Den finske telegigant Nokia regerer ikke længere mobilmarkedet efter mere end 14 års dominans. I stedet har en anden producent nu indtaget tronen.

Læs mere her:

Nokia afslører årsregnskab: Sådan ser det ud

Tidligere Nokia-chef tror ikke på Windows Phone

Derfor er Nokias milliard-underskud helt fint

14 år.

Så længe har Nokia domineret markedet for mobiltelefoner. 

Sådan er det ikke længere. Selv på markedet for mobiltelefoner i den billige ende af prisskalaen må den finske kæmpe nu se sig slået af konkurrenten Samsung.

Det viser en analyse, som Sydbank har udarbejdet.

Samsung har i årets tre første måneder solgt næsten ni millioner flere mobiltelefoner end Nokia.

Sidste år på samme tid havde Nokia et forspring på næsten 40 millioner solgte telefoner.

Skal bide sig fast på smartphonemarkedet

Med Lumia 800 lancerede Nokia sidste år sit bud på en konkurrencedygtig smartphone.

Ifølge Sydbanks analyse er salget af smartphones afgørende for selskabets fremtid. Finnerne har ikke råd til at fejle med deres nye smartphone-satsning.

Der er solgt over to millioner Nokia Lumia-telefoner i første kvartal af 2012, og i andet kvartal vil salget i Kina og USA, hvor telefonerne er blevet godt modtaget, bidrage positivt til det tal. 

Sydbank forventer, at Nokia har solgt over 56 millioner smartphones, når 2012 rinder ud, og Nokia står ifølge analysen over for nogle kæmpemæssige udfordringer, for alene i første kvartal af 2012 har Samsung solgt mere end 44 millioner smartphones.

Læs mere her:

Nokia afslører årsregnskab: Sådan ser det ud

Tidligere Nokia-chef tror ikke på Windows Phone

Derfor er Nokias milliard-underskud helt fint
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere