Artikel top billede

Flere og flere vælger verdens førende browser

Verdens mest udbredte browser har vundet markedsandele i tre ud af årets første fire måneder.

Computerworld News Service: Microsofts Internet Explorer vandt igen i april markedsandele.

Dermed er Internet Explorer gået frem i tre af årets fire første månedlige opgørelser af browserstatistik fra Net Applications.

Browseren holder sig således trygt og godt over de 50 procent af markedet og er stadig verdens ubestridt største browser.

Også Googles Chromes markedsandel steg i april, hvilket dermed endte browserens nedgang i de foregående tre måneder.

Internet Explorer har øget sin andel med omtrent 0,3 procentpoint til gennemsnitligt 54,1 procent i april.

Dermed er browserens andel nu tilbage på cirka samme niveau som i september 2011.

Siden 1. januar har Internet Explorer øget sin andel med 2,2 procentpoint, hvilket er en stigning på fire procent i løbet af i år.

Dette er Internet Explorers længste periode med den største fremgang, siden browseren for flere år siden begyndte at miste markedsandele til først Firefox og siden Chrome.

Microsoft sætter næsten udelukkende sin lid til Internet Explorer 9, der er versionen fra 2011, som kun kan køre på Windows Vista og Windows 7.

I denne uge fremhævede Microsoft i et blogindlæg Internet Explorer 9's fremgang på Windows 7 - som Microsoft har sagt, er den eneste kobling af Windows- og browser-version, som optager selskabet - men ignorerede Internet Explorers samlede fremgang i år.

Internet Explorer 9 udgjorde på verdensplan 35,5 procent af alle browsere, der i sidste måned blev anvendt på Windows 7, hvilket er en stigning på ét procentpoint siden marts, oplyser Microsoft.

Stigning på fire procentpoint

I USA udgjorde denne version hele 52,9 procent af alle browsere på Windows 7, hvilket er en stigning på fire procentpoint. Begge disse stigninger er dog væsentligt mindre end stigningerne fra februar til marts.

Internet Explorer 9's andel af det globale browsermarked på alle versioner af Windows, er dog langt lavere og endte i april på 15,9 procent, hvilket udgør en stigning på 0,7 procentpoint.

De ældre versioner af Internet Explorer gav blandede resultater.

Internet Explorer 8, som er den sidste version, der er understøttet af Windows XP, gik frem med 0,8 procentpoint til en andel på 26,2 procent, mens Internet Explorer 7 på uforklarlig vis gik frem med 0,2 procentpoint til en andel på 7,1 procent.

Internet Explorer 6, som Microsoft har forsøgt at lægge i graven i årevis, mistede 0,3 procentpoint og endte i april på en andel på 4,1 procent.

Forandringerne blandt de ældre versioners markedsandele kan muligvis tilskrives Microsofts nye tilgang med automatisk at opgradere ældre versioner.

Sidst i 2011 offentliggjorde Microsoft, at selskabet ville begynde at gennemtvinge opgraderinger af Internet Explorer til den nyeste mulige version af browseren på den givne version af Windows.

Fra januar 2012 begyndte Microsoft på gennemtvinge opgraderinger på Windows XP af Internet Explorer 6 og 7 til version 8 ligesom Internet Explorer 7 og 8 begyndte at blive automatisk opgraderet til version 9 på Windows Vista og Windows 7.

Denne nye praktisk forklarer dog ikke fremgangen i april for Internet Explorer 7.

Chrome er den eneste browser udover Internet Explorer, der oplevede fremgang i april. Googles browsers andel steg med 0,3 procentpoint til 18,9 procent.

Både Mozillas Firefox og Apples Safari mistede markedsandele - henholdsvis 0,4 og 0,3 procentpoint - og endte i april med andele på henholdsvis 20,2 og 4,8 procent.

Andelen i browsermarkedet for norske Opera har fra marts til april ligget konstant på 1,6 procent.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.