Artikel top billede

Microsoft: Slut for altid med Windows Live

Microsoft sender Windows Live på pension efter få år på markedet. Det er der en god grund til.

Computerworld News Service: Microsoft vil samtidig med lanceringen af Windows 8 skifte Windows Live ud med hvad selskabet beskriver som et tættere integreret sæt online-forbruger-services.

Visionen om et sæt tæt forbundne services og desktopprogrammer, som Microsoft fremlagde i forbindelse med afsløringen af Windows Live i 2005, er ikke blevet fuldt ud realiseret.

På nuværende tidspunkt er services såsom webmail-servicen Hotmail, storage-servicen SkyDrive og instant messenging-servicen Messenger ikke lige så tæt integrerede, som de burde være hverken med desktopprogrammer inden for Windows Live såsom Photo Gallery og Movie Maker eller med Windows Live ID-tjenesten, forklarer Microsoft i et blogindlæg.

Styresystem er problemet

Problemet ligger hos styresystemet Windows, som hidtil ikke har været designet til at interagere med cloud-services.

Det kommer dog ifølge Microsoft til at ændre sig med Windows 8, som bliver designet til at fungere på ikke blot stationære og bærbare computere, men også tablets og andre enheder.

For eksempel vil man i Windows 8 kunne vælge den nye brugergrænseflade, Metro, som anvender et flisedesign og er optimeret til touch.

"Windows 8 giver os mulighed for at gentænke vores tilgang til services og software og at designe dem til at være integrerede dele af oplevelsen på Windows og tilgængelige fra desktopprogrammer i Windows, fra Windows Metro-apps, fra almindelige browsere og fra mobile enheder. I dag forventes det, at en moderne enhed indeholder services samt apps til kommunikation og deling. Der er ikke noget 'separat brand' at overveje eller nogen separat service at installere - det hele er der, når man tænder sin pc for første gang," står der i blogindlægget, der er skrevet af Chris Jones, som er vice president i Windows Live-gruppen.

Ændringer på vej

Blandt de ændringer, der er på vej i løbet af de kommende måneder, kan nævnes, at Windows Live ID kommer til at hedde Microsoft Account.

Samtidig vil der ske ændringer i back-enden med det formål at gøre konto-tjenesten til den primære indgang til en bred vifte af online-services med adgang via browseren og som også kan synkroniseres med Windows Phone-enheder samt pc'er og tablets med Windows 8.

På Windows 8 vil der være præinstallerede applikationer med både lokale og cloud-komponenter såsom Microsoft Account, SkyDrive, Mail, Calendar, People, Messaging og Photos/Videos.

Microsoft vil i denne proces skille sig af med en række eksisterende navne såsom Windows Live ID, Windows Live Mail, Windows Calendar, Windows Contacts, MSN Messenger, Windows Live Photo Gallery og Movie Maker.

Det bliver også muligt at forbinde sin Microsoft Account til tredjeparts-services såsom LinkedIn, Facebook og Twitter på en sådan måde, at man kun skal vedligeholde en enkelt liste af kontaktpersoner på tværs af alle Microsofts produkter som desuden suppleres af kontaktpersonerne fra disse andre steder.

Microsoft vil i de kommende uger offentliggøre flere detaljer om dette initiativ, heriblandt hvordan Skype passer ind i billedet.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere