BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Ny Apple-skærm vil kunne ændre form ved berøring

Apple arbejder på ekstremt avancerede touchskærme, der kan ændre form ved berøring. Se her hvordan.

Computerworld News Service: Apple har indgivet 14 nye patentansøgninger til USA's patent- og varemærkestyrelse.

Det drejer sig blandt andet om patenter til et nyt såkaldt haptisk - eller berøringsmæssigt - system, et nyt batteridesign, en ny kamerafunktion, flere modifikationer af Mac mini samt kabler til overførsel af data i høj hastighed.

Lige før Apple annoncerede den nye iPad forlød der rygter om, at Apple muligvis ville implementere en ny skærm i tablet'en, som ville give "tekstureret feedback" ved hjælp af små elektriske impulser.

Den nye iPad dukkede som bekendt op på markedet uden denne funktion til at give haptisk feedback, men nu har en af Apples nye patentansøgninger afsløret et endnu mere avanceret haptisk system, skriver websitet Patently Apple.

Dette system vil gøre det muligt for skærmen på en iPad, iPhone eller iPod touch at forme fysiske knapper, pile eller konturer, så elementer på skærmen faktisk får en tredje dimension.

Kan føle skærmen

Patentansøgningen beskriver en opfindelse, der gør brug af adskillige lag af feedback, som brugeren kan føle på skærmen. Patently Apple forklarer:

"Haptiske systemer kan bruges til ting såsom vibration, ændring af form (for eksempel konturering af en flad overflade) eller andre ting eller kombinationer af ting, som kan give taktil feedback til brugeren."

Patently Apple fremhæver, at: "Stakke af tabeller (af elementer i skærmen, red.) kan bruges til at skabe en kontureret skærmoverflade såsom for eksempel kort med højdekurver, hævede knapper, konturer eller former i bevægelse eller andre overflader med detaljer i forskellige størrelser."

Denne lagdelte haptiske skærm kan også være trykfølsom, hvilket er en væsentlig fordel i forbindelse med eksempel apps til tegning og maling.

Apples nye kabel, som Patently Apple også gennemgår, vil kunne overføre data i høj hastighed med lav indskydningsdæmpning og vil være fleksibel nok til at kunne bøjes og snos uden at tage skade.

Rundt dockstik

Patently Apple skriver, at denne patentansøgning muligvis kan ses som et tegn på, at den næste iPhone får et rundt dock-stik, hvad der tidligere har været rygter om.

En af Apples patentansøgninger har at gøre med, hvordan iOS-enheders kameraer fastsætter eksponeringen af billedet.

Apple ønsker at tilføje en fase i billedbehandlingen, der skal forhindre både overeksponering, som resulterer i helt hvide pixel i billedet, og undereksponering, som resulterer i helt sorte pixel.

En fjerde patentansøgning beskriver et nyt batteridesign med varierende tykkelse, hvilket kan resultere i tyndere iPhones og iPads.

I sidste måned kunne man læse i medierne om, at den næste iPhone muligvis bliver 1,4 millimeter tyndere end iPhone 4S ved hjælp af et tyndere batteri, en bagside af metal og såkaldt in-cell-skærmteknologi.

Apple har herudover blandt andet opdateret et patent til Mac mini og søgt patent på hukommelsessokler med høj hastighed.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.