Artikel top billede

IBM skærer drastisk ned på antallet af applikationer

Antallet af applikationer, som IBM bruger internt, skal reduceres med hele 85 procent.

Computerworld News Service: IBM har i forvejen reduceret antallet af applikationer, som selskabet bruger internt, med 70 procent, men det er ifølge it-direktør Jeanette Horan ikke nok.

Da IBM begyndte denne konsolideringsindsats, brugte selskabet omtrent 16.000 applikationer.

Dette antal er siden reduceret til 4.500, "men det er stadig for mange," siger Horan.

Horan har stillet sit team den opgave at halvere det resterende antal applikationer før udgangen af 2015.

Det vil give en samlet reduktion på omkring 85 procent fra de oprindelige 16.000.

"Jeg ved ikke, om vi klarer det, men det er et godt mål," siger Horan i et interview.

Samme udvalg til alle

Det er IBM's mål, at alle forretningsenheder har det samme udvalg af applikationer.

"Hvis man har forskellige applikationer i forskellige lande, så er der ikke nogen global proces," forklarer Horan, som blev udnævnt til sin stilling for et år siden.

Konsolidering af applikationer er ved at blive et varmt emne igen, "især i forbindelse med at organisationerne flytter visse applikationer ud i skyen," siger John Longwell, der er vice president hos analysefirmaet Computer Economics.

Lidt over en tredjedel af respondenterne i en undersøgelse, som hans firma udførte i 2010, svarede, at de var i gang med konsolidering af applikationerne.

IBM estimerer at have sparet omkring 8,6 milliarder kroner på grund af konsolidering af applikationer og i datacentrene i løbet af de sidste adskillige år.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.