Artikel top billede

Login-data lækket til titusindvis af Twitter-konti

Rolig nu, lyder det fra Twitter. Det er slet ikke så alvorligt.

Computerworld News Service: Mange af de login-oplysninger til Twitter-konti, der blev lækkket tidligere på ugen, er enten ukorrekte eller tilhører konti, der i forvejen er blevet lukket på grund af spamming, lyder det fra Twitter.

Login-oplysningerne i form af brugernavne og kodeord blev offentliggjort mandag på websitet Pastebin, der egentligt har som formål at gøre det let for programmører at dele kode med hinanden, men som også foretrækkes af hackere til offentliggørelse af stjålen kode.

Oplysningerne blev offentliggjort i fem separate indlæg på Pastebin og består af i alt 58.978 kombinationer af brugernavne og kodeord.

Mange gentagelser

"Vi har opdaget, at listen over de påståede konti og kodeord fundet på Pastebin indeholder mere end 20.000 gentagelser, mange spam-konti, der i forvejen er blevet lukket samt mange kombinationer af brugernavne og kodeord, der tilsyneladende ikke hører sammen," oplyser Twitter per e-mail.

"Kodeordene og brugernavnene er faktisk ikke forbundet med hinanden."

Visse brugere vil blive bedt om at nulstille deres kodeord, mens andre brugere, som er bekymret for, om deres data er blevet kompromitteret, opfordres til at ændre deres kodeord, forklarer denne talsmand.

Oplysningerne blev offentliggjort af en anonym Pastebin-bruger. Onsdag morgen er den første af disse Pastebin-sider af tilsyneladende ugyldige login-oplysninger til Twitter blevet vist over 230.000 gange.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere