Artikel top billede

Microsoft: Derfor har Mac-brugere brug for SkyDrive

Apples iCloud er "ikke nok" til fildeling og samarbejde, siger Microsoft, der mener, at brugerne af Office til Mac derimod har behov for SkyDrive.

Computerworld News Service: Microsoft prøver nu at få brugerne af Office til Mac til at bruge selskabets online-storage-service SkyDrive frem for Apples iCloud, som ifølge Microsoft "ikke er nok" til samarbejde, fildeling og adgang til dokumenter fra hvor som helst.

Microsoft offentliggjorde for to uger siden en beta-version af en SkyDrive-klient til Mac OS X og føjede dermed Mac-computere til listen over understøttede platforme til den Dropbox-lignende service, der herudover består af Windows og i særdeles med den kommende Windows 8, iOS samt Windows Phone.

Mandag gjorde Microsoft grundig reklame for SkyDrive i et blogindlæg på dets website for Office til Mac.

Lagre vigtige dokumenter

"Med forsmagen på SkyDrive til Mac OS X Lion samt SkyDrive til Windows og udgivelsen af SkyDrive til iPad kan du gemme og lagre dine vigtige dokumenter eller andre filer i SkyDrive-mappen i Finder, så du har adgang til dem alle steder fra," skriver Office til Mac-teamet.

Office er uden tvivl Microsofts største succes på Mac - har man en god hukommelse, kan man måske huske, da Microsoft vedligeholdte en Mac-version af Internet Explorer - og det benytter selskabet sig tydeligvis af i markedsføringen af SkyDrive.

Herudover argumenterer Microsoft også andetsteds for, at selskabets cloud-storage-service er bedre end Apples iCloud: I blogindlægget med titlen "iCloud not enough? Try SkyDrive" får konkurrenten på puklen for ikke at kunne håndtere alle filtyper og for den begrænsede mulighed for samarbejde i Apples løsning.

Apples iCloud har da også visse begrænsninger i forhold til SkyDrive og det meget populære Dropbox, som Microsofts service minder om.

Selvom iCloud kan gemme visse filtyper fra OS X, såsom filer oprettet med Apples Office-konkurrent iWork, så understøtter løsningen ikke drag-and-drop og integrerer heller ikke med Finder, som er Apples pendant til for eksempel Windows Stifinder til filhåndtering.

Kan ikke gemme dokumenter

Brugerne af Office til Mac kan for eksempel ikke gemme dokumenter til iCloud eller åbne dem fra iCloud.

Apple gør det dog muligt for udviklere at integrere deres apps med iCloud, men det er sandsynligvis ikke noget, Microsoft vil gøre, ikke alene fordi selskabet har sin egen konkurrerende service, men også fordi at Apple kræver, at enhver app, der integrerer med iCloud, skal sælges via Mac App Store, hvor 30 procent af hvert salg går til Apple.

Microsoft offentliggjorde ligeledes mandag et sæt instruktioner til, hvordan man overfører filer fra iDisk - den online-storage-service, som Apple tager ud af drift sidst i juni - til SkyDrive.

SkyDrive til Mac kan downloades fra Microsofts website. Microsoft oplyser, klienten kræver Mac OS X 10.7 Lion men kan også køre på Apples endnu ikke færdige Mac OS X 10.8 Mountain Lion.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere