Artikel top billede

Tre gode råd: Sådan får du styr på vigtige it-løsninger

It-chefen skal være varsom, når virksomheden skal tage de nyeste teknologier i brug. Her er tre gode råd til, hvad du skal gøre.

Læs også:

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012

Når du skal ruste virksomheden til fremtidens it, er der ikke så lidt at holde styr på. Men hvis du bliver for kontrollerende, risikerer du at miste overblikket i disse 'bring your own device'-tider.

I sin keynote til Avaya Forum tidigere på ugen gav analytiker Pim Bilderbeek gode råd til, hvordan du som it-chef leder virksomheden videre til fremtidens it.

Pim Bilderbeek er partner og analytiker i hollandske METISfiles, der er en markedsresearch- og konsulentvirksomhed.

Her er hans 3-2-1-model:

3) Destinationer

Pim Bilderbeek peger på, at fremtidens it har tre uundgåelige destinationer: cloud, social og mobile.

I dag er it stadig i høj grad præget af immobile, ufleksible løsninger og systemer, der er levn fra langt tilbage.

Consumerization-bølgen har i høj grad været med til at skabe behovet for information på farten, ligesom vores private brug af sociale medier har skabt et behov for hurtigt at kunne dele relevant information med andre.

2) Veje derhen

Ifølge Pim BIlderbeek er der to veje til de ovennævnte destinationer. Det er på dette trin, balancen skal holdes, hvis ikke it-chefen skal miste overblikket.

Den ene vej er "din vej," altså den vej, it-chefen stikker ud. Bring your own device-bølgen ruller ind over de danske virksomheder, så det er nu, planen skal lægges.

Den anden vej kaldes "junglestien," hvor naturen går sin gang så at sige. Her vil medarbejderne af sig selv bevæge sig mod de tre destinationer, og it-chefen risikerer at miste overblikket over virksomhedens it.

"Et eksempel kan være, at en anlægsgartner planlægger, hvor stien over græsplænen skal ligge. Hvis alle holder sig på stien, er den velplanlagt. Hvis alle derimod går på græsset, har han ikke placeret stien rigtigt," forklarer Pim Bilderbeek.

1) Strategi

Hovedessensen af Pim Bilderbeeks 3-2-1-model er det sidste led: Strategien. Der er nemlig kun én mulig strategi, mener analytikeren.

"Du skal være en tourguide i stedet for en kontrollør," siger han.

Han peger på, at der på denne måde er plads til, at "din gruppe stopper op undervejs og ser sig omkring." Men de vil i sidste ende følge din udstukne rute - såfremt den er planlagt rigtigt.

Læs også:

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere