Artikel top billede

Tre gode råd: Sådan får du styr på vigtige it-løsninger

It-chefen skal være varsom, når virksomheden skal tage de nyeste teknologier i brug. Her er tre gode råd til, hvad du skal gøre.

Læs også:

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012

Når du skal ruste virksomheden til fremtidens it, er der ikke så lidt at holde styr på. Men hvis du bliver for kontrollerende, risikerer du at miste overblikket i disse 'bring your own device'-tider.

I sin keynote til Avaya Forum tidigere på ugen gav analytiker Pim Bilderbeek gode råd til, hvordan du som it-chef leder virksomheden videre til fremtidens it.

Pim Bilderbeek er partner og analytiker i hollandske METISfiles, der er en markedsresearch- og konsulentvirksomhed.

Her er hans 3-2-1-model:

3) Destinationer

Pim Bilderbeek peger på, at fremtidens it har tre uundgåelige destinationer: cloud, social og mobile.

I dag er it stadig i høj grad præget af immobile, ufleksible løsninger og systemer, der er levn fra langt tilbage.

Consumerization-bølgen har i høj grad været med til at skabe behovet for information på farten, ligesom vores private brug af sociale medier har skabt et behov for hurtigt at kunne dele relevant information med andre.

2) Veje derhen

Ifølge Pim BIlderbeek er der to veje til de ovennævnte destinationer. Det er på dette trin, balancen skal holdes, hvis ikke it-chefen skal miste overblikket.

Den ene vej er "din vej," altså den vej, it-chefen stikker ud. Bring your own device-bølgen ruller ind over de danske virksomheder, så det er nu, planen skal lægges.

Den anden vej kaldes "junglestien," hvor naturen går sin gang så at sige. Her vil medarbejderne af sig selv bevæge sig mod de tre destinationer, og it-chefen risikerer at miste overblikket over virksomhedens it.

"Et eksempel kan være, at en anlægsgartner planlægger, hvor stien over græsplænen skal ligge. Hvis alle holder sig på stien, er den velplanlagt. Hvis alle derimod går på græsset, har han ikke placeret stien rigtigt," forklarer Pim Bilderbeek.

1) Strategi

Hovedessensen af Pim Bilderbeeks 3-2-1-model er det sidste led: Strategien. Der er nemlig kun én mulig strategi, mener analytikeren.

"Du skal være en tourguide i stedet for en kontrollør," siger han.

Han peger på, at der på denne måde er plads til, at "din gruppe stopper op undervejs og ser sig omkring." Men de vil i sidste ende følge din udstukne rute - såfremt den er planlagt rigtigt.

Læs også:

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere