Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Din it-sikkerhed skal angribes fra helt ny vinkel

Interview: Den teknologiske udvikling får toneangivende sikkerhedsfirma til at angribe it-sikkerheden fra en helt ny vinkel.

Læs også:
HP-topboss: Her er vores tre primære satsninger

Analyse: Sikkerhedsbranchen kan ikke stoppe trusler

Interview: Finske F-Secure udvider nu sortimentet.

Firmaet vil nemlig levere en platform, der kan bruges til at give adgang til data fra alle platforme.

"Det er et meget anderledes forretningsområde, men vi forventer, at vores navn inden for sikkerhed vil smitte af på vores nye produkt," fortæller Christian Fredrikson, der er administrerende direktør i firmaet, da vi møder ham på 23. etage til en af Københavns bedste udsigter på toppen af hotellet Bella Sky.

F-Secure begyndte som sikkerhedsfirma i 1988 og opkøbte for fem år siden en backup-virksomhed, der blev indlejret i organisationen. En naturlig forretningsudvidelse, da backup og it-sikkerhed hænger uløseligt sammen.

Men nu forsøger den finske virksomhed at tænke ud af boksen men den cloud-platform, der giver brugeren adgang til eksempelvis billeder, filer og musik fra alle platforme. Et produkt kaldet Safe Anywhere.

Filerne løftes op i skyen, og brugeren får adgang til dem fra alle enheder, fra telefon over iPad til den bærbare computer.

Sikkerhedsfirmaer bukker under

Løsningen sælges kun til storkunder, i Danmark har TDC eksempelvis købt sig ind, og F-Secure vil således ikke være forhandler med direkte kontakt til brugerne, som de blandt er på sikkerhedsprodukterne.

I systemet er der derfor indbygget en betalingsgateway, der gør det muligt for eksempelvis teleoperatørerne at opkræve betaling.

Selv om den nye software-løsning er et anderledes produkt, mener Christian Fredrikson, at den er udsprunget af en tendens, som alle sikkerhedsfirmaer efterhånden er bukket under for.

"Tidligere handlede sikkerhed om at stille en mur op omkring den enkelte maskine. I dag handler det om at indkapsle data. Den udvikling har langt de fleste sikkerhedsfirmaer gennemgået," siger han på finsk-engelsk.

"Så på den måde er Safe Anywhere en naturlig forlængelse af det, vi allerede gør."

Her rykker sikkerheds-folkene for alvor ind

Samtidig peger han på at cloud-teknologien, som den nye løsning bygger på, også er et område, hvor sikkerhedsfolket for alvor er rykket ind.

"Sikkerhed leveres i stort omfang via skyen, fordi der er rigtig mange informationer, der konstant skal opdateres og holdes styr på," siger han og eksemplificerer:

"Antallet af websider, som sikkerhedsfolk fraråder folk at besøger, stiger på minutbasis. I en cloud-løsning kan man opdatere til et centralt sted, og brugerne kan tilgå tjenesten med et hurtigt opslag."

Flere på vej

Christian Fredrikson mener, at flere sikkerhedsfirmaer kan ekspandere til områder, der ikke tidligere har været kerneområder inden for sikkerhed.

"Det er helt naturligt, at virksomheder ekspanderer og nytænker. Vi har en god solid sikkerhedsforretning, men vi vil naturligvis gerne sprede forretningen til andre områder. Vi forventer, at den tillid vi har opbygget til vores kunder kan være et springbræt til nye markeder," lyder det fra Christian Fredrikson.

Læs også: HP-topboss: Her er vores tre primære satsninger
Analyse: Sikkerhedsbranchen kan ikke stoppe trusler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.