Artikel top billede

Din it-sikkerhed skal angribes fra helt ny vinkel

Interview: Den teknologiske udvikling får toneangivende sikkerhedsfirma til at angribe it-sikkerheden fra en helt ny vinkel.

Læs også:
HP-topboss: Her er vores tre primære satsninger

Analyse: Sikkerhedsbranchen kan ikke stoppe trusler

Interview: Finske F-Secure udvider nu sortimentet.

Firmaet vil nemlig levere en platform, der kan bruges til at give adgang til data fra alle platforme.

"Det er et meget anderledes forretningsområde, men vi forventer, at vores navn inden for sikkerhed vil smitte af på vores nye produkt," fortæller Christian Fredrikson, der er administrerende direktør i firmaet, da vi møder ham på 23. etage til en af Københavns bedste udsigter på toppen af hotellet Bella Sky.

F-Secure begyndte som sikkerhedsfirma i 1988 og opkøbte for fem år siden en backup-virksomhed, der blev indlejret i organisationen. En naturlig forretningsudvidelse, da backup og it-sikkerhed hænger uløseligt sammen.

Men nu forsøger den finske virksomhed at tænke ud af boksen men den cloud-platform, der giver brugeren adgang til eksempelvis billeder, filer og musik fra alle platforme. Et produkt kaldet Safe Anywhere.

Filerne løftes op i skyen, og brugeren får adgang til dem fra alle enheder, fra telefon over iPad til den bærbare computer.

Sikkerhedsfirmaer bukker under

Løsningen sælges kun til storkunder, i Danmark har TDC eksempelvis købt sig ind, og F-Secure vil således ikke være forhandler med direkte kontakt til brugerne, som de blandt er på sikkerhedsprodukterne.

I systemet er der derfor indbygget en betalingsgateway, der gør det muligt for eksempelvis teleoperatørerne at opkræve betaling.

Selv om den nye software-løsning er et anderledes produkt, mener Christian Fredrikson, at den er udsprunget af en tendens, som alle sikkerhedsfirmaer efterhånden er bukket under for.

"Tidligere handlede sikkerhed om at stille en mur op omkring den enkelte maskine. I dag handler det om at indkapsle data. Den udvikling har langt de fleste sikkerhedsfirmaer gennemgået," siger han på finsk-engelsk.

"Så på den måde er Safe Anywhere en naturlig forlængelse af det, vi allerede gør."

Her rykker sikkerheds-folkene for alvor ind

Samtidig peger han på at cloud-teknologien, som den nye løsning bygger på, også er et område, hvor sikkerhedsfolket for alvor er rykket ind.

"Sikkerhed leveres i stort omfang via skyen, fordi der er rigtig mange informationer, der konstant skal opdateres og holdes styr på," siger han og eksemplificerer:

"Antallet af websider, som sikkerhedsfolk fraråder folk at besøger, stiger på minutbasis. I en cloud-løsning kan man opdatere til et centralt sted, og brugerne kan tilgå tjenesten med et hurtigt opslag."

Flere på vej

Christian Fredrikson mener, at flere sikkerhedsfirmaer kan ekspandere til områder, der ikke tidligere har været kerneområder inden for sikkerhed.

"Det er helt naturligt, at virksomheder ekspanderer og nytænker. Vi har en god solid sikkerhedsforretning, men vi vil naturligvis gerne sprede forretningen til andre områder. Vi forventer, at den tillid vi har opbygget til vores kunder kan være et springbræt til nye markeder," lyder det fra Christian Fredrikson.

Læs også: HP-topboss: Her er vores tre primære satsninger
Analyse: Sikkerhedsbranchen kan ikke stoppe trusler




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere