Artikel top billede

HP-topboss: Her er vores tre primære satsninger

Hewlett-Packard vil i de kommende år investere dramatisk på tre specifikke områder, fortæller topchef Meg Whitman

Læs også:

Sådan kan hårdt pressede HP komme tilbage på sporet

Computerworld News Service: Hewlett-Packards topchef, Meg Whitman, har offentliggjort, at selskabet vil øge investeringen i forskning og udvikling.

Innovationen hos HP er ifølge Whitman "i bedste velgående."

Hardwaregiganten, som ejer over 36.000 patenter, brugte i 2011 omkring 18 milliarder kroner på forskning og udvikling. Året før brugte selskabet godt 17 milliarder kroner på området.

"Et af mine mål er at øge investeringen i forskning og udvikling dramatisk i løbet af de kommende år," fortalte Whitman ved konferencen HP Software Universe i London.

"Vi bringer resultaterne af denne forskning på markedet langt hurtigere end tidligere. Vi markedsfører det ikke særlig godt, men innovationen lever i bedste velgående hos HP."

Whitman, der er tidligere topchef hos eBay, tog over efter Leo Apotheker som topchef for HP for omtrent otte måneder siden.

HP har haft en svær tid

I sin præsentation ved konferencen anerkendte hun, at selskabet har haft vanskeligheder på det sidste fra adskillige udskiftninger i toppen til "uro i bestyrelseslokalet."

Det til trods erklærer hun: "Jeg er blevet forelsket i HP."

Herudover gentager hun et løfte givet af Mark Hurd, der er tidligere topchef for HP og nu meddirektør for Oracle, nemlig at HP vil forenkle sin drift og porteføljer for at gøre det lettere for kunderne at gøre forretning med selskabet.

Mere specifikt fortæller Whitman, at HP vil fokusere på tre områder - som hun kalder for "virksomhedens tre satsninger" - navnlig cloud computing, sikkerhed og informationsoptimering.

"Vi er allerede førende inden for cloud," siger hun. "HP-cloud'en er førende inden for private clouds med næsten 600 kunders implementeringer. Vores managed services-forretning til store virksomheder driver næsten 200 private clouds."

HP vil ifølge Whitman også fokusere på at levere sikkerhedsprodukter, der ikke kun overvåger perimeteren "som et sikkerhedskamera," men som også leverer indsigt angående kilden til specifikke trusler.

Herudover anerkender hun, at Autonomy og Vertica, der er de to dataanalysefirmaer, som HP købte sidste år for at udvikle sin forretning inden for såkaldt informationsoptimering, spiller en vigtig rolle i forhold til at hjælpe HP's kunder til at få bedre indsigt fra deres store mængder data.

"Topchefer ønsker at få mere mening ud af disse data og få helt nye indsigter angående deres forretning," siger Whitman.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Sådan kan hårdt pressede HP komme tilbage på sporet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?