Artikel top billede

HP-topboss: Her er vores tre primære satsninger

Hewlett-Packard vil i de kommende år investere dramatisk på tre specifikke områder, fortæller topchef Meg Whitman

Læs også:

Sådan kan hårdt pressede HP komme tilbage på sporet

Computerworld News Service: Hewlett-Packards topchef, Meg Whitman, har offentliggjort, at selskabet vil øge investeringen i forskning og udvikling.

Innovationen hos HP er ifølge Whitman "i bedste velgående."

Hardwaregiganten, som ejer over 36.000 patenter, brugte i 2011 omkring 18 milliarder kroner på forskning og udvikling. Året før brugte selskabet godt 17 milliarder kroner på området.

"Et af mine mål er at øge investeringen i forskning og udvikling dramatisk i løbet af de kommende år," fortalte Whitman ved konferencen HP Software Universe i London.

"Vi bringer resultaterne af denne forskning på markedet langt hurtigere end tidligere. Vi markedsfører det ikke særlig godt, men innovationen lever i bedste velgående hos HP."

Whitman, der er tidligere topchef hos eBay, tog over efter Leo Apotheker som topchef for HP for omtrent otte måneder siden.

HP har haft en svær tid

I sin præsentation ved konferencen anerkendte hun, at selskabet har haft vanskeligheder på det sidste fra adskillige udskiftninger i toppen til "uro i bestyrelseslokalet."

Det til trods erklærer hun: "Jeg er blevet forelsket i HP."

Herudover gentager hun et løfte givet af Mark Hurd, der er tidligere topchef for HP og nu meddirektør for Oracle, nemlig at HP vil forenkle sin drift og porteføljer for at gøre det lettere for kunderne at gøre forretning med selskabet.

Mere specifikt fortæller Whitman, at HP vil fokusere på tre områder - som hun kalder for "virksomhedens tre satsninger" - navnlig cloud computing, sikkerhed og informationsoptimering.

"Vi er allerede førende inden for cloud," siger hun. "HP-cloud'en er førende inden for private clouds med næsten 600 kunders implementeringer. Vores managed services-forretning til store virksomheder driver næsten 200 private clouds."

HP vil ifølge Whitman også fokusere på at levere sikkerhedsprodukter, der ikke kun overvåger perimeteren "som et sikkerhedskamera," men som også leverer indsigt angående kilden til specifikke trusler.

Herudover anerkender hun, at Autonomy og Vertica, der er de to dataanalysefirmaer, som HP købte sidste år for at udvikle sin forretning inden for såkaldt informationsoptimering, spiller en vigtig rolle i forhold til at hjælpe HP's kunder til at få bedre indsigt fra deres store mængder data.

"Topchefer ønsker at få mere mening ud af disse data og få helt nye indsigter angående deres forretning," siger Whitman.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Sådan kan hårdt pressede HP komme tilbage på sporet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere