Artikel top billede

HP-topboss: Her er vores tre primære satsninger

Hewlett-Packard vil i de kommende år investere dramatisk på tre specifikke områder, fortæller topchef Meg Whitman

Læs også:

Sådan kan hårdt pressede HP komme tilbage på sporet

Computerworld News Service: Hewlett-Packards topchef, Meg Whitman, har offentliggjort, at selskabet vil øge investeringen i forskning og udvikling.

Innovationen hos HP er ifølge Whitman "i bedste velgående."

Hardwaregiganten, som ejer over 36.000 patenter, brugte i 2011 omkring 18 milliarder kroner på forskning og udvikling. Året før brugte selskabet godt 17 milliarder kroner på området.

"Et af mine mål er at øge investeringen i forskning og udvikling dramatisk i løbet af de kommende år," fortalte Whitman ved konferencen HP Software Universe i London.

"Vi bringer resultaterne af denne forskning på markedet langt hurtigere end tidligere. Vi markedsfører det ikke særlig godt, men innovationen lever i bedste velgående hos HP."

Whitman, der er tidligere topchef hos eBay, tog over efter Leo Apotheker som topchef for HP for omtrent otte måneder siden.

HP har haft en svær tid

I sin præsentation ved konferencen anerkendte hun, at selskabet har haft vanskeligheder på det sidste fra adskillige udskiftninger i toppen til "uro i bestyrelseslokalet."

Det til trods erklærer hun: "Jeg er blevet forelsket i HP."

Herudover gentager hun et løfte givet af Mark Hurd, der er tidligere topchef for HP og nu meddirektør for Oracle, nemlig at HP vil forenkle sin drift og porteføljer for at gøre det lettere for kunderne at gøre forretning med selskabet.

Mere specifikt fortæller Whitman, at HP vil fokusere på tre områder - som hun kalder for "virksomhedens tre satsninger" - navnlig cloud computing, sikkerhed og informationsoptimering.

"Vi er allerede førende inden for cloud," siger hun. "HP-cloud'en er førende inden for private clouds med næsten 600 kunders implementeringer. Vores managed services-forretning til store virksomheder driver næsten 200 private clouds."

HP vil ifølge Whitman også fokusere på at levere sikkerhedsprodukter, der ikke kun overvåger perimeteren "som et sikkerhedskamera," men som også leverer indsigt angående kilden til specifikke trusler.

Herudover anerkender hun, at Autonomy og Vertica, der er de to dataanalysefirmaer, som HP købte sidste år for at udvikle sin forretning inden for såkaldt informationsoptimering, spiller en vigtig rolle i forhold til at hjælpe HP's kunder til at få bedre indsigt fra deres store mængder data.

"Topchefer ønsker at få mere mening ud af disse data og få helt nye indsigter angående deres forretning," siger Whitman.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Sådan kan hårdt pressede HP komme tilbage på sporet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere