HP-topboss: Her er vores tre primære satsninger

Hewlett-Packard vil i de kommende år investere dramatisk på tre specifikke områder, fortæller topchef Meg Whitman

Læs også:

Sådan kan hårdt pressede HP komme tilbage på sporet


Computerworld News Service: Hewlett-Packards topchef, Meg Whitman, har offentliggjort, at selskabet vil øge investeringen i forskning og udvikling.

Innovationen hos HP er ifølge Whitman "i bedste velgående."

Hardwaregiganten, som ejer over 36.000 patenter, brugte i 2011 omkring 18 milliarder kroner på forskning og udvikling. Året før brugte selskabet godt 17 milliarder kroner på området.

"Et af mine mål er at øge investeringen i forskning og udvikling dramatisk i løbet af de kommende år," fortalte Whitman ved konferencen HP Software Universe i London.

"Vi bringer resultaterne af denne forskning på markedet langt hurtigere end tidligere. Vi markedsfører det ikke særlig godt, men innovationen lever i bedste velgående hos HP."

Whitman, der er tidligere topchef hos eBay, tog over efter Leo Apotheker som topchef for HP for omtrent otte måneder siden.

HP har haft en svær tid
I sin præsentation ved konferencen anerkendte hun, at selskabet har haft vanskeligheder på det sidste fra adskillige udskiftninger i toppen til "uro i bestyrelseslokalet."

Det til trods erklærer hun: "Jeg er blevet forelsket i HP."

Herudover gentager hun et løfte givet af Mark Hurd, der er tidligere topchef for HP og nu meddirektør for Oracle, nemlig at HP vil forenkle sin drift og porteføljer for at gøre det lettere for kunderne at gøre forretning med selskabet.

Mere specifikt fortæller Whitman, at HP vil fokusere på tre områder - som hun kalder for "virksomhedens tre satsninger" - navnlig cloud computing, sikkerhed og informationsoptimering.

"Vi er allerede førende inden for cloud," siger hun. "HP-cloud'en er førende inden for private clouds med næsten 600 kunders implementeringer. Vores managed services-forretning til store virksomheder driver næsten 200 private clouds."

HP vil ifølge Whitman også fokusere på at levere sikkerhedsprodukter, der ikke kun overvåger perimeteren "som et sikkerhedskamera," men som også leverer indsigt angående kilden til specifikke trusler.

Herudover anerkender hun, at Autonomy og Vertica, der er de to dataanalysefirmaer, som HP købte sidste år for at udvikle sin forretning inden for såkaldt informationsoptimering, spiller en vigtig rolle i forhold til at hjælpe HP's kunder til at få bedre indsigt fra deres store mængder data.

"Topchefer ønsker at få mere mening ud af disse data og få helt nye indsigter angående deres forretning," siger Whitman.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Sådan kan hårdt pressede HP komme tilbage på sporet

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.