Artikel top billede

Sådan spores ulovlige mobiler i fængsler

En særlig teknologi er taget i brug i landets fængsler for at opspore fangernes ulovlige mobiler.

Læs også: Her er de strenge mobil-regler i landets fængsler

Indsatte i landets fængsler må ikke have mobiltelefoner på sig, da det blandt andet kan skade efterforskningen af sager.

Derfor har Kriminalforsorgen iværksat en række tiltag for at stoppe indsmuglingen og tilstedeværelsen af mobiler bag tremmerne.

Det kan du læse mere om her.

I Sverige gik man imidlertid drastisk til værks, hvor man simpelthen blokerede for signaler.
 
Har I overvejet blokering i stil med det i Sverige?

"Jeg kan oplyse, at man blandt andet i Sverige har foretaget forsøg med detektering og jamming af mobiltelefoner, men selve jammer-funktionaliteten er indtil videre opgivet, da den ikke var optimal," udtaler sikkerhedschef Michael Fønss Gjørup fra Krimonalforsorgen til Computerworld.

Det svenske forsøg med detektering viste sig effektivt, hvorfor Kriminalforsorgen i nogle institutioner opsatte detekterings lokatorer "Cellular Phone Detector" i alle fællesområder, oplyser han.

For dyrt

"Udstyret er dog uforholdsmæssigt dyrt, og da det derudover er vanskeligt at undgå hærværk på det opsatte anlæg, vil vi ikke installere stationære mobildetekteringssystemer alle steder," forklarer Michael Fønss Gjørup.

Derfor satser man på en anden teknik.

"Det er vores vurdering, at et transportabelt mobildetekteringssystem, som kan flyttes rundt til de institutioner, hvor der skønnes at være et særligt behov, er en bedre investering," udtaler sikkerhedschefen.

Læs også: Her er de strenge mobil-regler i landets fængsler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.