Artikel top billede

Microsoft-chef: Derfor floppede vi så fælt med Zune

Derfor gik det så galt for Microsofts medieadspiller Zune, der ifølge tidligere Microsoft-topfigur var en fejlsatsning af rang.

Computerworld News Service:Tidligere direktør i Microsoft, Robbie Bach, lægger ikke skjul på sin ærgrelse over, at Microsoft i sin tid udviklede medieafspilleren Zune.

"Hvis jeg kunne skrue tiden tilbage til før Zune og kunne begynde helt forfra igen, skulle vi være gået i en kæmpe bue uden om medieafspillere generelt," siger han.

Set i bakspejlet mener Robbie Bach, at Microsoft i stedet burde have satset på "den ultimative musiktjeneste til mobiltelefonen".

"Markedet for bærbare musikafspillere er fortid og var allerede på skrump, da vi gik i gang. Vi var ganske enkelt ikke kloge nok og endte med at jagte Apple med et produkt, der som sådan ikke var dårligt, men i bund og grund blot fulgte med i kølvandet og uden en nævneværdig magnetisk effekt på køberne," siger Bach i et interview med GeekWire.

Der var ingen aha-oplevelse

Hvis man sammenligner med Xbox, mener Robbie Bach - som blankt vedkender sig sin del af ansvaret for den fejlslagne strategi - at noget gik galt i forbindelse med markedsføringen af Zune.

"Folk fik ikke ahaoplevelsen af, hvad Zune egentlig var, og hvad der gjorde den til noget særligt."

"Vi skabte nogle ekstremt kunstinspirerede annoncer, som appellerede til et meget lille segment af musik-målgruppen og fik derfor aldrig fat i den brede musiklytterskare," tilføjer han.

Manglede samarbejdspartnere

Det lykkedes heller aldrig Microsoft at finde samarbejdspartnere til Zune, hvilket ifølge Bach bidrog yderligere til, at produktet floppede.

"Ikke fordi, vi ikke forsøgte, og jeg ved ikke helt, hvordan jeg kan formulere det på en pæn måde, men det var, som om musikbranchen ikke rigtigt så lyset. De fattede ikke, hvordan afhængigheden af Apple ville kunne skade dem på lang sigt, og de var så forgabte i alt, hvad Apple forsynede dem med, at de ikke kunne fokusere på andet og erkende, at de faktisk havde brug for alternativer for at holde hjulene i gang."

"Pladeselskaberne, musikbranchen, kom aldrig på ret køl efter det. De værdier, der dengang fandtes i musikbranchen, snuppede Apple. Ikke for at kritisere Apple, for det er da helt skønt for dem. Men Apple udviskede den oprindelige værdi og skabte en helt ny værdi til sig selv," fastslår Robbie Bach.

Læs også:

Slut og farvel: Microsoft afliver Zune.

Alle disse topchefer har forladt Microsoft på to år.

Microsoft-topchef forlader selskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere