Artikel top billede

Microsoft-chef: Derfor floppede vi så fælt med Zune

Derfor gik det så galt for Microsofts medieadspiller Zune, der ifølge tidligere Microsoft-topfigur var en fejlsatsning af rang.

Computerworld News Service:Tidligere direktør i Microsoft, Robbie Bach, lægger ikke skjul på sin ærgrelse over, at Microsoft i sin tid udviklede medieafspilleren Zune.

"Hvis jeg kunne skrue tiden tilbage til før Zune og kunne begynde helt forfra igen, skulle vi være gået i en kæmpe bue uden om medieafspillere generelt," siger han.

Set i bakspejlet mener Robbie Bach, at Microsoft i stedet burde have satset på "den ultimative musiktjeneste til mobiltelefonen".

"Markedet for bærbare musikafspillere er fortid og var allerede på skrump, da vi gik i gang. Vi var ganske enkelt ikke kloge nok og endte med at jagte Apple med et produkt, der som sådan ikke var dårligt, men i bund og grund blot fulgte med i kølvandet og uden en nævneværdig magnetisk effekt på køberne," siger Bach i et interview med GeekWire.

Der var ingen aha-oplevelse

Hvis man sammenligner med Xbox, mener Robbie Bach - som blankt vedkender sig sin del af ansvaret for den fejlslagne strategi - at noget gik galt i forbindelse med markedsføringen af Zune.

"Folk fik ikke ahaoplevelsen af, hvad Zune egentlig var, og hvad der gjorde den til noget særligt."

"Vi skabte nogle ekstremt kunstinspirerede annoncer, som appellerede til et meget lille segment af musik-målgruppen og fik derfor aldrig fat i den brede musiklytterskare," tilføjer han.

Manglede samarbejdspartnere

Det lykkedes heller aldrig Microsoft at finde samarbejdspartnere til Zune, hvilket ifølge Bach bidrog yderligere til, at produktet floppede.

"Ikke fordi, vi ikke forsøgte, og jeg ved ikke helt, hvordan jeg kan formulere det på en pæn måde, men det var, som om musikbranchen ikke rigtigt så lyset. De fattede ikke, hvordan afhængigheden af Apple ville kunne skade dem på lang sigt, og de var så forgabte i alt, hvad Apple forsynede dem med, at de ikke kunne fokusere på andet og erkende, at de faktisk havde brug for alternativer for at holde hjulene i gang."

"Pladeselskaberne, musikbranchen, kom aldrig på ret køl efter det. De værdier, der dengang fandtes i musikbranchen, snuppede Apple. Ikke for at kritisere Apple, for det er da helt skønt for dem. Men Apple udviskede den oprindelige værdi og skabte en helt ny værdi til sig selv," fastslår Robbie Bach.

Læs også:

Slut og farvel: Microsoft afliver Zune.

Alle disse topchefer har forladt Microsoft på to år.

Microsoft-topchef forlader selskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere