Kæmpe it-koks i kulissen til Facebooks børsdebut

Den vilde Facebook-eufori på det amerikanske børsmarked havde en kedelig teknisk optakt i kulissen. Flere millioner Facebook-aktiehandler menes at være gået i vasken.

Læs også:

Her er Facebooks reelle guldgrube: Dit privatliv

Microsoft scorer kassen på Facebooks børsnotering

Det amerikanske børsmarked Nasdaq har indrømmet, at der blev kludret gevaldigt med teknikken, da Facebooks længe ventede børsdebut endelig blev en realitet i fredags

Flere millioner handler er tilsyneladende blevet ramt, hvis de da overhovedet er blevet gennemført, selv om Nasdaq i første omgang udsatte handlen med Facebook-aktier i en halv time for at fikse problemerne.

Det skriver The Wall Street Journal, som kan berette, at roden til miseren ligger i Nasdag-systemets mulighed for at annullere en handel, hvilket dog ikke viste sig under de omfattende generalprøver til en af verdens hotteste børsintroduktioner nogensinde.

"Dette her var ikke vores heldigste øjeblik," siger Nasdaqs OMX-Group-chef, Robert Greifeld, ifølge The Wall Street Journal i kølvandet på de tekniske uheld i fredags.

Kræver kompensation
I løbet af den første time, Facebook-aktien var ude i markedet, blev der handlet 200 millioner aktier, hvilket i alt løb op i, at 570 millioner Facebook-aktier skiftede hænder, inden børsen lukkede fredag.

Fredagens tekniske problemer lagde dog en dæmper på handelsiveren, da både små og store investorer blev ramt, og flere har fortalt, at de har tabt penge på de missede handler, hvilket igen har udløst krav om kompensationer.

Nasdaq gennemgår nu "hele bogen" for at se, om en eventuel kompensation kan komme på tale.

Hvis Nasdaq skal tilbagebetale investorer for sine tekniske problemer, så skal det amerikanske finanstilsyn inddrages i sagen, hvor 30 millioner aktier menes at være ramt af problemerne.

Overvejer systemskifte
Nasdaq kunne handle med Facebook-aktien efter at have ligget i hård konkurrence mod NYSE Euronext om verdens største sociale medies børsintroduktion.

Nu overvejer Nasdaq ifølge flere kilder at redesigne sit system efter den historiske og problematiske børsintroduktion i fredags, som Nasdaq med en omsætning på 93 milliarder kroner alligevel kalder for "succesrig."

Den udtalelse har Facebook ifølge The Wall Street Journal ikke ønsket at kommentere på.

Læs også:

Her er Facebooks reelle guldgrube: Dit privatliv

Microsoft scorer kassen på Facebooks børsnotering

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.