Artikel top billede

Kæmpe it-koks i kulissen til Facebooks børsdebut

Den vilde Facebook-eufori på det amerikanske børsmarked havde en kedelig teknisk optakt i kulissen. Flere millioner Facebook-aktiehandler menes at være gået i vasken.

Læs også:

Her er Facebooks reelle guldgrube: Dit privatliv

Microsoft scorer kassen på Facebooks børsnotering

Det amerikanske børsmarked Nasdaq har indrømmet, at der blev kludret gevaldigt med teknikken, da Facebooks længe ventede børsdebut endelig blev en realitet i fredags

Flere millioner handler er tilsyneladende blevet ramt, hvis de da overhovedet er blevet gennemført, selv om Nasdaq i første omgang udsatte handlen med Facebook-aktier i en halv time for at fikse problemerne.

Det skriver The Wall Street Journal, som kan berette, at roden til miseren ligger i Nasdag-systemets mulighed for at annullere en handel, hvilket dog ikke viste sig under de omfattende generalprøver til en af verdens hotteste børsintroduktioner nogensinde.

"Dette her var ikke vores heldigste øjeblik," siger Nasdaqs OMX-Group-chef, Robert Greifeld, ifølge The Wall Street Journal i kølvandet på de tekniske uheld i fredags.

Kræver kompensation

I løbet af den første time, Facebook-aktien var ude i markedet, blev der handlet 200 millioner aktier, hvilket i alt løb op i, at 570 millioner Facebook-aktier skiftede hænder, inden børsen lukkede fredag.

Fredagens tekniske problemer lagde dog en dæmper på handelsiveren, da både små og store investorer blev ramt, og flere har fortalt, at de har tabt penge på de missede handler, hvilket igen har udløst krav om kompensationer.

Nasdaq gennemgår nu "hele bogen" for at se, om en eventuel kompensation kan komme på tale.

Hvis Nasdaq skal tilbagebetale investorer for sine tekniske problemer, så skal det amerikanske finanstilsyn inddrages i sagen, hvor 30 millioner aktier menes at være ramt af problemerne.

Overvejer systemskifte

Nasdaq kunne handle med Facebook-aktien efter at have ligget i hård konkurrence mod NYSE Euronext om verdens største sociale medies børsintroduktion.

Nu overvejer Nasdaq ifølge flere kilder at redesigne sit system efter den historiske og problematiske børsintroduktion i fredags, som Nasdaq med en omsætning på 93 milliarder kroner alligevel kalder for "succesrig."

Den udtalelse har Facebook ifølge The Wall Street Journal ikke ønsket at kommentere på.

Læs også:

Her er Facebooks reelle guldgrube: Dit privatliv

Microsoft scorer kassen på Facebooks børsnotering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere