Artikel top billede

Sådan kommer den næste app-generation til at se ud

Vi vil snart opleve en helt ny bølge af apps til smartphones og tablet-pc'er, mener ekspert.

Læs også:

HTML5 eller apps: Sådan vælger du din mobil-løsning

Sådan kommer du over mobility-problemet

Da Apple i 2007 lancerede iPhone og noget tid senere den tilhørende App Store, satte det gang i en større revolution inden for smartphones.

Den vilde hype omkring applikations-butikker har i de senere været med til at bane vejen for den massive smartphone-udbredelse med Android og iOS som de største vindere.

Nu bevæger vi os ind i den ny tid.

Det skriver Forrester-analytiker Thomas Husson i et blogindlæg.

"Første generation af apps - minus spil-apps - fik sjældent det optimale ud af den mobile platforms unikke kendetegn og var sjældent integreret med backend-systemer. Vi tror, at markedet er klar til anden bølge af forbruger-apps, der er mere personaliserede og kontekst-baserede."

Thomas Husson peger på, at den nuværende generation af apps stadig kan forbedres med blandt andet bedre muligheder for personlige indstillinger og lokalt baseret indhold.

"App stores har ikke desto mindre allerede haft en dramatisk indflydelse på distributionen af spil og begynder at tilbyde nye former for koblinger mellem brands og forbrugere."

Forrester-analytikeren skriver, at en tredjedel af alle europæiske smartphone-ejere over 18 år bruger apps på daglig basis. De apps, der hitter mest, er blandt andet dem til sociale netværk, nyheder og netbankerne.

Det kan du vente dig af Apps 2.0

Nu venter næste generation af apps på at bryde igennem.

Her er, hvad Forrester forventer:

- Big data vil muliggøre mere kontekst-baserede oplevelser med mobile apps.

- Vi vil se mere intelligente, forbundne apps.

- Der vil ske et skift fra native til hybride og webbaserede apps.

- Multiplatform-apps vil herske.

Meget tyder på, at Forrester-vurderingen ikke er helt hen i vejret.

Specielt i det seneste år har de HTML5-baserede mobil-løsninger for alvor fået vind i sejlene, ligesom der i dag også findes værktøjer, der gør det muligt at udvikle én app, der kan implementeres på både Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry og Symbian.

Læs også:

HTML5 eller apps: Sådan vælger du din mobil-løsning

Sådan kommer du over mobility-problemet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere