Artikel top billede

Sådan kommer den næste app-generation til at se ud

Vi vil snart opleve en helt ny bølge af apps til smartphones og tablet-pc'er, mener ekspert.

Læs også:

HTML5 eller apps: Sådan vælger du din mobil-løsning

Sådan kommer du over mobility-problemet

Da Apple i 2007 lancerede iPhone og noget tid senere den tilhørende App Store, satte det gang i en større revolution inden for smartphones.

Den vilde hype omkring applikations-butikker har i de senere været med til at bane vejen for den massive smartphone-udbredelse med Android og iOS som de største vindere.

Nu bevæger vi os ind i den ny tid.

Det skriver Forrester-analytiker Thomas Husson i et blogindlæg.

"Første generation af apps - minus spil-apps - fik sjældent det optimale ud af den mobile platforms unikke kendetegn og var sjældent integreret med backend-systemer. Vi tror, at markedet er klar til anden bølge af forbruger-apps, der er mere personaliserede og kontekst-baserede."

Thomas Husson peger på, at den nuværende generation af apps stadig kan forbedres med blandt andet bedre muligheder for personlige indstillinger og lokalt baseret indhold.

"App stores har ikke desto mindre allerede haft en dramatisk indflydelse på distributionen af spil og begynder at tilbyde nye former for koblinger mellem brands og forbrugere."

Forrester-analytikeren skriver, at en tredjedel af alle europæiske smartphone-ejere over 18 år bruger apps på daglig basis. De apps, der hitter mest, er blandt andet dem til sociale netværk, nyheder og netbankerne.

Det kan du vente dig af Apps 2.0

Nu venter næste generation af apps på at bryde igennem.

Her er, hvad Forrester forventer:

- Big data vil muliggøre mere kontekst-baserede oplevelser med mobile apps.

- Vi vil se mere intelligente, forbundne apps.

- Der vil ske et skift fra native til hybride og webbaserede apps.

- Multiplatform-apps vil herske.

Meget tyder på, at Forrester-vurderingen ikke er helt hen i vejret.

Specielt i det seneste år har de HTML5-baserede mobil-løsninger for alvor fået vind i sejlene, ligesom der i dag også findes værktøjer, der gør det muligt at udvikle én app, der kan implementeres på både Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry og Symbian.

Læs også:

HTML5 eller apps: Sådan vælger du din mobil-løsning

Sådan kommer du over mobility-problemet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.