Artikel top billede

Apple og Samsung tvinges til forhandlingsbordet

Topcheferne fra Apple og Samsung tvinges til at forhandle sig frem til en løsning på international strid. Her er det mest sandsynlige udfald.

Læs også:

Apple: Sådan skal Samsung designe sine tablet-pc'er

Computerworld News Service: To af it-branchens store skikkelser, som har kæmpet mod hinanden ved domstole verden over, vil i dag, mandag, mødes ansigt til ansigt for at se, om de kan lægge uenighederne til side og i stedet koncentrere sig om det, de gør bedst: Skabe fremragende forbrugerelektronik.

Apples topchef, Tim Cook, og Samsungs topchef, Gee-Sung Choi, mødes i San Francisco til to dages debat om alle de erstatningskrav og påstande frem og tilbage, der er blevet fremsat i forbindelse med søgsmål indgivet ved domstole i USA, hvor hvert selskab hævder, at dets immaterielle rettigheder er blevet krænket af modparten.

Mødet mellem de to topchefer sker dog ikke frivilligt. Det er blevet påbudt af den føderale dommer Lucy Koh, der er dommer i Apples søgsmål i USA mod Samsung med påstande om krænkelse af patenter fra både iPad og iPhone.

Selvom disse forhandlinger med dommer Joseph C. Spero som mægler kun omhandler sagerne fra USA, så kan de vise sig at have konsekvenser for de 47 yderligere søgsmål fordelt på ni andre lande.

Kan alligevel ende i retten

Lignende forhandlinger blev beordret ved dom i en anden højt profileret it-sag - Google mod Oracle - hvor det dog ikke lykkedes parterne at blive enige om noget som helst, så sagen alligevel var nødt til at blive løst ved en domstol.

Sådan behøver det dog ikke at ende for forhandlingerne mellem Apple og Samsung.

For det første har Apple tidligere forsøgt at indgå forlig med det koreanske selskab.

Det kom frem ved en australsk domstol i 2011, da en af Apples patentadvokater afslørede i sin vidneforklaring, at selskabets tidligere topchef Steve Jobs kontaktede Samsung i juli 2010 i et forsøg på at løse de to selskabers uenigheder angående immaterielle rettigheder.

Apple har brug for Samsung

Derudover er forholdet mellem Apple og Samsung meget anderledes end forholdet mellem Google og Oracle.

"Samsung er en af Apples største leverandører og er næsten uundværlig for produktionen af iPhones," forklarer Adam L.K. Philipp, der er advokat hos advokatfirmaet Aeon Law fra Seattle.

"Så de to selskabet er stærkt motiverede for at finde frem til en løsning af sagen, der er acceptabel for begge parter."

Selvom forhandlingerne er beordret af en domstol, vurderer Philipp, at begge parter desuden ønsker at forhandle. At der ligger en retskendelse bag mødet mellem de to topchefer "sørger for, at ingen taber ansigt," vurderer han.

"De ønskede at mødes til forhandling og blev således enige om at få en dommer til at beordre dem til at mødes og forhandle," hævder han.

Han forudsiger desuden:

"De finder frem til en eller anden slags forlig og en fælles forretningsmæssig beslutning, der gør det muligt for dem begge at komme videre, uden at nogen af dem ser ud til at have tabt."

"Hvis jeg skulle give et dristigt bud, ville jeg sige, at stridsøksen bliver begravet, og at der kommer en offentliggørelse af nogle store, nye partnerskabs-initiativer," forsætter han.

Hvis det dog ikke sker, vil de to selskaber mødes igen til juli i retten.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Apple: Sådan skal Samsung designe sine tablet-pc'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere