Artikel top billede

Derfor har Facebook allerede mistet milliarder i værdi

Allerede på første handelsdag på børsen tabte Facebook 67 milliarder kroner i samlet markedsværdi. Det er der en særlig grund til.

Dårligt nok havde røgen efter Facebooks børsnotering lagt sig, før selskabets aktiekurs strøg nedad.

Blot et døgn efter noteringen - og altså i løbet af den første dag, hvor aktien blev handlet - droppede kursen et godt stykke under det niveau, som aktien oprindeligt blev udbudt til.

Samlet betyder det, at der på den første handelsdag blev hakket godt 67 milliarder kroner af Facebooks samlede markedsværdi.

Faldet med 11 procent

Facebook blev børsnoteret fredag.

Aktierne blev udbudt til 38 dollar per styk og steg mod forventningerne i udbudsrunden med blot 22 cent - 1,28 kroner.

I løbet af i går - mandag - faldt kursen imidlertid med 11 procent til 34 dollar.

Ifølge Wall Street Journal skyldes det drastiske fald ikke mindst, at en række investorer har forsøgt at sælge en række aktier, fordi de under noteringen fik tildelt flere Facebook-aktier, end de havde forventet.

Facebook hævede i dagene op til børsnoteringen både udbudsprisen og antallet af aktier.

Det har betydet, at mange investorer ikke har været særligt sultne efter at købe aktier umiddelbart efter noteringen, da de fleste fik, hvad de kom efter.

Læs også:

Kæmpe it-koks i kulissen til Facebooks børsdebut.

Her er Facebooks reelle guldgrube: Dit privatliv.

Microsoft scorer kassen på Facebooks børsnotering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere