Artikel top billede

Ny Kinect kan aflæse dit humør og bruge det i spil

Den nye Microsoft Kinect SDK har forbedret teknologi til ansigtsgenkendelse og kan nu aflæse brugerens ansigtsudtryk.

Computerworld News Service: Nu kan din computer mærke, hvornår du er vred på den.

Microsoft har offentliggjort en opdateret version af sin Kinect SDK med en række nye funktioner.

Den kan nu blandt andet aflæse dit kropssprog, mens du sidder ned, og foretage automatisk talegenkendelse på flere sprog.

En af de mest interessante tilføjelser er dog ansigtsgenkendelse - evnen til at genkende ansigtstræk og ansigtsudtryk.

Det bedste ved denne nye funktion er, at man ikke behøver at lime en masse små reflekterende punkter på sit ansigt, som man længe har gjort i forbindelse med motion capture i spil- og filmproduktion.

Avatarer kan smile med dig

Det mest oplagte, man kunne bruge denne funktion til, er at kortlægge sine egne ansigtsudtryk og forbinde dem til ens karakter i et computerspil.

Er du nu død igen i World of Warcraft? Nu kan din karakter se ud til at være lige så træt af det, som hvad dit eget ansigt røber.

Hvis du på den anden side looter noget fedt udstyr, smiler din karakter lige så bredt, som du selv gør.

Men teknologien kan også anvendes til at analyse dine ansigtsudtryk, så computeren kan afgøre hvilke følelser, du aktuelt oplever.

Det kan være nyttigt for eksempelvis spiludviklere til at måle, i hvor stor en del af spilletiden spillerne er henholdsvis frustrerede eller glade.

Det står endnu ikke klart, om den nye Kinect SDK kan mundaflæse ligesom computeren HAL i Stanley Kubricks film Rumrejsen år 2001 (originaltitel 2001: A Space Odyssey), men det er sikkert kun et spørgsmål om tid.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.