Artikel top billede

Vista-pc'er har problemer med at afværge angreb

Flere og flere angreb på computere med styresystemet Vista lykkedes. Det er der en god grund til.

Computerworld News Service: Ifølge Microsoft skyldes et stigende antal succesfulde angreb mod Windows Vista , at styresystemets første service pack ikke længere understøttes med sikkerhedsopdateringer.

Data fra selskabets nyeste sikkerhedsrapport viser, at der i andet halvår af 2011 var 17 procent højere sandsynlighed for, at Vista Service Pack 1 (SP1) var inficeret med malware, end hvad der var tilfældet for Windows XP SP3, som er den endelige opgradering af det næsten 11 år gamle styresystem.

Imod normal tendens

Det går stik imod den normale tendens med, at nyere version af Windows er mere sikre og derfor mindre inficeret med malware end ældre versioner.

For eksempel er der for visse udgaver af Windows 7 kun halvt så stor sandsynlighed for, at de er inficeret med malware end det er tilfældet med XP.

Tim Rains, der er chef for Microsofts Trustworthy Computing-gruppe, forklarer denne stigning i succesfulde angreb mod Vista SP1 med, at denne udgave ikke længere modtager sikkerhedsopdateringer.

"Det betyder, at Windows Vista SP1-baserede systemer ikke længere automatisk modtager sikkerhedsopdateringer, hvilket hjælper til at forklare, hvorfor der har været en pludselig og brat stigning i antallet malware-infektioner på den specifikke platform," skriver Rains i et blogindlæg i sidste uge.

Microsoft stoppede med at udsende rettelser til Vista SP1 i juli 2011.

Ingen fejlrettelser

Så i størstedelen af den periode, som Microsofts Security Intelligence Report Volume 12 omhandler, modtog brugerne af Vista SP1 ingen fejlrettelser.

Derfor har nye sikkerhedshuller frit kunnet udnyttes af angribere.

Vista SP2 vil modtage sikkerhedsopdateringer indtil midt i april 2017.

Rains bemærker også, at antallet af infektioner på både Windows XP SP3 og Vista faldt dramatisk sidste år, efter Microsoft udsendte en automatisk opdatering, der slog funktionen Automatisk afspilning fra, som var blevet udnyttet i stor stil af orme såsom Conficker og Stuxnet til at inficere millioner af computere.

Antallet af infektioner på XP SP3 blev ved med at falde hele vejen igennem 2011, mens det samlede antal af infektioner på Vista SP2 steg fra både fra andet til tredje kvartal og fra tredje til fjerde kvartal 2011.

Desuden steg antallet af infektioner på Windows 7 hvert kvartal i 2011.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere