Artikel top billede

Vista-pc'er har problemer med at afværge angreb

Flere og flere angreb på computere med styresystemet Vista lykkedes. Det er der en god grund til.

Computerworld News Service: Ifølge Microsoft skyldes et stigende antal succesfulde angreb mod Windows Vista , at styresystemets første service pack ikke længere understøttes med sikkerhedsopdateringer.

Data fra selskabets nyeste sikkerhedsrapport viser, at der i andet halvår af 2011 var 17 procent højere sandsynlighed for, at Vista Service Pack 1 (SP1) var inficeret med malware, end hvad der var tilfældet for Windows XP SP3, som er den endelige opgradering af det næsten 11 år gamle styresystem.

Imod normal tendens

Det går stik imod den normale tendens med, at nyere version af Windows er mere sikre og derfor mindre inficeret med malware end ældre versioner.

For eksempel er der for visse udgaver af Windows 7 kun halvt så stor sandsynlighed for, at de er inficeret med malware end det er tilfældet med XP.

Tim Rains, der er chef for Microsofts Trustworthy Computing-gruppe, forklarer denne stigning i succesfulde angreb mod Vista SP1 med, at denne udgave ikke længere modtager sikkerhedsopdateringer.

"Det betyder, at Windows Vista SP1-baserede systemer ikke længere automatisk modtager sikkerhedsopdateringer, hvilket hjælper til at forklare, hvorfor der har været en pludselig og brat stigning i antallet malware-infektioner på den specifikke platform," skriver Rains i et blogindlæg i sidste uge.

Microsoft stoppede med at udsende rettelser til Vista SP1 i juli 2011.

Ingen fejlrettelser

Så i størstedelen af den periode, som Microsofts Security Intelligence Report Volume 12 omhandler, modtog brugerne af Vista SP1 ingen fejlrettelser.

Derfor har nye sikkerhedshuller frit kunnet udnyttes af angribere.

Vista SP2 vil modtage sikkerhedsopdateringer indtil midt i april 2017.

Rains bemærker også, at antallet af infektioner på både Windows XP SP3 og Vista faldt dramatisk sidste år, efter Microsoft udsendte en automatisk opdatering, der slog funktionen Automatisk afspilning fra, som var blevet udnyttet i stor stil af orme såsom Conficker og Stuxnet til at inficere millioner af computere.

Antallet af infektioner på XP SP3 blev ved med at falde hele vejen igennem 2011, mens det samlede antal af infektioner på Vista SP2 steg fra både fra andet til tredje kvartal og fra tredje til fjerde kvartal 2011.

Desuden steg antallet af infektioner på Windows 7 hvert kvartal i 2011.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere