Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Overblik: Masser af danske IBM-folk sendt hjem

Overblik: Få overblikket over IBM Danmarks store fyringsrunde.

Blot få dage efter, at en af Danmarks største it-virksomheder, IBM Danmark, landede endnu et million-underskud, lynede fyresedlerne gennem organisationen.

198 medarbejdere i den danske forretning mistede deres arbejde i en pludselig fyringsrunde, der føg gennem det store selskab.

Det svarer til omkring otte procent af det samlede antal medarbejdere.

Mens de opsagte ansatte fik få minutter til at pakke deres ting og måtte forlade bygningen under ledsagelse, pegede IBM selv i diplomatiske vendinger på, at it-branchen er "under konstant forandring" og at "transformation er en integreret del af vores forretningsmodel."

Få overblikket over den store fyringsrunde herunder. Klik på hvert enkelt link for at få mere at vide.


IBM Danmark fyrer 170 mand
IBM Danmark lader hovederne rulle


Så er det nu: IBM sætter 198 mand på porten
Næsten 200 IBM-ansatte får med få timers varsel sidste arbejdsdag i dag. Ingen var orienteret forud for dagens massefyring, som effektueres øjeblikkeligt.


IBM søger nye folk samtidig med fyringsrunde
IBM Danmark søger aktivt nye medarbejdere, selv om selskabet fyrer 170 ansatte.


Her er forklaringen på IBM Danmarks massefyringer
Her er forklaringen på, at IBM Danmark med direktør Lars Mikkelgaard-Jensen i spidsen fyrer 170 medarbejdere.


Her er vilkårene for de fyrede IBM-medarbejdere
Næsten 200 ansatte hos IBM mister i dag jobbet. Forfærdeligt, siger personaleforeningen, som dog er glad for rigtig gode vilkår for de fyrede.


Sådan ser job-udsigten ud for fyrede IBM-folk
To eksperter vurderer, hvordan udsigten til job ser ud for de mange fyrede it-folk fra henholdsvis IBM og CSC. Faktisk har de flere kort at spille på.


Fagforbund anede intet om massefyringer hos IBM
"Det er sgu ikke det, vores medlemmer har brug for," siger faglig sekretær fra fagforbund efter IBM's mail til ansatte om massefyring.


Nyt kæmpe-underskud til IBM Danmark
IBM Danmark kommer for sjette år i træk ud med stort million-underskud. Men helt galt står det alligevel ikke til.


Smidt på porten: Sådan får du job efter en it-fyring
I hundredevis af it-ansatte får i denne tid en fyresddel. Få gode råd til at finde et andet job.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.