Artikel top billede

Mobile apparater får dig til at arbejde flere timer

Det kan koste dig dyrt at være blandt de mest mobile medarbejder. Men din arbejdsgiver bliver nok gladere.

Computerworld News Service: Næsten to tredjedele af de mobile medarbejdere arbejder ifølge en ny spørgeundersøgelse mellem 50 og 60 timer om ugen, mens de fleste også arbejder i weekenden.

På trods af de lange arbejdsdage svarer de fleste mobile medarbejdere, at de vil gøre hvad som helst for at opnå forbindelse til internettet.

En tredjedel er villig til ulovligt at anvende åbne trådløse netværk, mens en anden tredjedel nogle gange faktisk kører rundt i bil i et desperat forsøg på at finde gratis Wi-Fi.

Er stressede

Netværksleverandøren iPass har foretaget en verdensomspændende spørgeundersøgelse af 1.700 mobile medarbejdere fra 1.100 store virksomheder.

Undersøgelsen viser en stigning på næsten 20 procent i løbet af det seneste år i antallet af mobile medarbejdere, der vågner i løbet af natten på grund af stress.

Spørgeundersøgelsens resultater rejser alvorlig tvivl om glansbilledet af kontormedarbejderne, der får friheden til at arbejde når og hvorfra, det passer dem, for på den måde at undgå den stress det er dagligt at pendle mellem hjem og kontor.

Glade arbejdsgivere

Spørgeundersøgelsen viser tydeligt, at medarbejderne ikke gør sig selv nogen tjeneste, men at deres arbejdsgivere er glade, fremhæver iPass.

"Forbindelse til internettet er som ilt for de mobile medarbejdere. Den forbedrede mulighed for at arbejde fra hvor som helst, så længe der er internetforbindelse, ser ud til at give en højere produktivitet," siger Evan Kaplan, der er topchef for iPass.

Han tilføjer dog: "Selvom det giver en væsentlig fordel, hvad angår trivsel, selv at have kontrol over hvornår, hvorfra og hvordan man arbejder, så er der behov for, at de mobile medarbejdere sørger for at håndtere de unikke stressfaktorer, der medføres af et arbejdsliv, hvor man altid er på."

88 procent af de adspurgte mobile medarbejdere svarer, at trådløs adgang til internettet er "lige så vigtigt eller næsten lige så vigtigt som rindende vand eller el." 95 procent af respondenterne svarer, at deres produktivitet falder væsentligt uden trådløs forbindelse.

58 procent udtrykker, at det er frustrerende at anvende deres virksomheds forretnings-applikationer, der ikke er optimerede til smartphones og tablets.

Ikke alt for overraskende er det mobile arbejdsliv årsag til "lidt større gnidninger" i de mobile medarbejderes privatliv med deres partnere, familie og venner.

Det er i Europa, der er flest mobile medarbejdere, hele 38 procent, der svarer, at denne arbejdsform giver gnidninger i privatlivet.

Alligevel har 27 procent af de mobile medarbejdere til hensigt at købe en iPad inden for de næste seks måneder, mens otte procent har til hensigt at købe en Samsung Galaxy-tablet.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere