Mobile apparater får dig til at arbejde flere timer

Det kan koste dig dyrt at være blandt de mest mobile medarbejder. Men din arbejdsgiver bliver nok gladere.

Computerworld News Service: Næsten to tredjedele af de mobile medarbejdere arbejder ifølge en ny spørgeundersøgelse mellem 50 og 60 timer om ugen, mens de fleste også arbejder i weekenden.

På trods af de lange arbejdsdage svarer de fleste mobile medarbejdere, at de vil gøre hvad som helst for at opnå forbindelse til internettet.

En tredjedel er villig til ulovligt at anvende åbne trådløse netværk, mens en anden tredjedel nogle gange faktisk kører rundt i bil i et desperat forsøg på at finde gratis Wi-Fi.

Er stressede
Netværksleverandøren iPass har foretaget en verdensomspændende spørgeundersøgelse af 1.700 mobile medarbejdere fra 1.100 store virksomheder.

Undersøgelsen viser en stigning på næsten 20 procent i løbet af det seneste år i antallet af mobile medarbejdere, der vågner i løbet af natten på grund af stress.

Spørgeundersøgelsens resultater rejser alvorlig tvivl om glansbilledet af kontormedarbejderne, der får friheden til at arbejde når og hvorfra, det passer dem, for på den måde at undgå den stress det er dagligt at pendle mellem hjem og kontor.

Glade arbejdsgivere
Spørgeundersøgelsen viser tydeligt, at medarbejderne ikke gør sig selv nogen tjeneste, men at deres arbejdsgivere er glade, fremhæver iPass.

"Forbindelse til internettet er som ilt for de mobile medarbejdere. Den forbedrede mulighed for at arbejde fra hvor som helst, så længe der er internetforbindelse, ser ud til at give en højere produktivitet," siger Evan Kaplan, der er topchef for iPass.

Han tilføjer dog: "Selvom det giver en væsentlig fordel, hvad angår trivsel, selv at have kontrol over hvornår, hvorfra og hvordan man arbejder, så er der behov for, at de mobile medarbejdere sørger for at håndtere de unikke stressfaktorer, der medføres af et arbejdsliv, hvor man altid er på."

88 procent af de adspurgte mobile medarbejdere svarer, at trådløs adgang til internettet er "lige så vigtigt eller næsten lige så vigtigt som rindende vand eller el." 95 procent af respondenterne svarer, at deres produktivitet falder væsentligt uden trådløs forbindelse.

58 procent udtrykker, at det er frustrerende at anvende deres virksomheds forretnings-applikationer, der ikke er optimerede til smartphones og tablets.

Ikke alt for overraskende er det mobile arbejdsliv årsag til "lidt større gnidninger" i de mobile medarbejderes privatliv med deres partnere, familie og venner.

Det er i Europa, der er flest mobile medarbejdere, hele 38 procent, der svarer, at denne arbejdsform giver gnidninger i privatlivet.

Alligevel har 27 procent af de mobile medarbejdere til hensigt at købe en iPad inden for de næste seks måneder, mens otte procent har til hensigt at købe en Samsung Galaxy-tablet.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.