Artikel top billede

Mobilselskab skal fyre op mod 2.000 medarbejdere

Hårde tider fører til afskedigelse af flere tusinder ansatte.

Computerworld News Service: Research In Motion, der producerer BlackBerry-smartphonen, planlægger angiveligt at fyre 2.000 medarbejdere som del af en global omstrukturering.

Denne omstrukturering vil begynde inden for de næste par uger og vil påvirke medarbejdere over hele verden, skriver The Globe and Mail, der citerer flere unavngivne kilder tæt på virksomheden.

En af kilderne siger endda ifølge den canadiske avis, at der muligvis vil forekomme endnu flere fyringer.

Også AllThingsD citerer kilder tæt på virksomheden for at udtale, at RIM planlægger at nedskære med 2.000 job ud af virksomhedens samlede stab på omkring 16.500 medarbejdere.

RIM udtaler, at det er virksomhedens politik ikke at kommentere på rygter og spekulation, men henviser til kommentarer, som dens topchef, Thorsten Heins, kom med under fremlæggelsen af kvartalsregnskabet i marts, om at effektivisere driften i alle funktioner i organisationen.

Virksomhedens andel i smartphone-markedet er skrumpet ind, i takt med at konkurrencen er øget fra Apples iPhone og fra telefoner med Googles mobilstyresystem, Android.

Analysehuset IDC rapporterede i sidste uge, at der i første kvartal i år blev leveret 9,7 millioner BlackBerry-telefoner, hvilket gav RIM en markedsandel på 6,4 procent.

Det er langt mindre end de 13,8 millioner enheder, der blev leveret i samme periode sidste år til en markedsandel på 13,6 procent.

Patrick Spence, der havde været hos RIM i 14 år, fratrådte i sidste uge sin stilling som global salgsdirektør, hvilket kan ses som tegn på, at den omstrukturering, der skete i ledelsen i januar, stadig er i gang.

"Salgsfunktionen vil rapportere direkte til vores nyudnævnte driftsdirektør, Kristian Tear, når han starter til sommer," oplyser RIM i en pressemeddelelse, der bekræfter Spences fratrædelse. I mellemtiden vil salgsfunktionen rapportere til Heins.

RIM offentliggjorde i juli sidste år, at virksomheden ville reducere sin globale medarbejderstab med omkring 2.000 ansatte som del af en omkostningsoptimerende indsats.

Det går dog stadig ned ad bakke for virksomheden. Omsætningen på 24,9 milliarder kroner i fjerde regnskabskvartal, der sluttede 3. marts 2012, er 25 procent mindre end omsætningen på 33,1 milliarder kroner i samme periode året før. Virksomheden endte i sidste kvartal med et negativt resultat på 740 millioner kroner.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

AURA A/S

Test Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren løsningsarkitekt til komplekst systemlandskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere