Artikel top billede

Mobilselskab skal fyre op mod 2.000 medarbejdere

Hårde tider fører til afskedigelse af flere tusinder ansatte.

Computerworld News Service: Research In Motion, der producerer BlackBerry-smartphonen, planlægger angiveligt at fyre 2.000 medarbejdere som del af en global omstrukturering.

Denne omstrukturering vil begynde inden for de næste par uger og vil påvirke medarbejdere over hele verden, skriver The Globe and Mail, der citerer flere unavngivne kilder tæt på virksomheden.

En af kilderne siger endda ifølge den canadiske avis, at der muligvis vil forekomme endnu flere fyringer.

Også AllThingsD citerer kilder tæt på virksomheden for at udtale, at RIM planlægger at nedskære med 2.000 job ud af virksomhedens samlede stab på omkring 16.500 medarbejdere.

RIM udtaler, at det er virksomhedens politik ikke at kommentere på rygter og spekulation, men henviser til kommentarer, som dens topchef, Thorsten Heins, kom med under fremlæggelsen af kvartalsregnskabet i marts, om at effektivisere driften i alle funktioner i organisationen.

Virksomhedens andel i smartphone-markedet er skrumpet ind, i takt med at konkurrencen er øget fra Apples iPhone og fra telefoner med Googles mobilstyresystem, Android.

Analysehuset IDC rapporterede i sidste uge, at der i første kvartal i år blev leveret 9,7 millioner BlackBerry-telefoner, hvilket gav RIM en markedsandel på 6,4 procent.

Det er langt mindre end de 13,8 millioner enheder, der blev leveret i samme periode sidste år til en markedsandel på 13,6 procent.

Patrick Spence, der havde været hos RIM i 14 år, fratrådte i sidste uge sin stilling som global salgsdirektør, hvilket kan ses som tegn på, at den omstrukturering, der skete i ledelsen i januar, stadig er i gang.

"Salgsfunktionen vil rapportere direkte til vores nyudnævnte driftsdirektør, Kristian Tear, når han starter til sommer," oplyser RIM i en pressemeddelelse, der bekræfter Spences fratrædelse. I mellemtiden vil salgsfunktionen rapportere til Heins.

RIM offentliggjorde i juli sidste år, at virksomheden ville reducere sin globale medarbejderstab med omkring 2.000 ansatte som del af en omkostningsoptimerende indsats.

Det går dog stadig ned ad bakke for virksomheden. Omsætningen på 24,9 milliarder kroner i fjerde regnskabskvartal, der sluttede 3. marts 2012, er 25 procent mindre end omsætningen på 33,1 milliarder kroner i samme periode året før. Virksomheden endte i sidste kvartal med et negativt resultat på 740 millioner kroner.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere