Artikel top billede

Derfor er Visual Studio 11 et slag mod open source

Microsoft strammer med den gratis Express-udgave af Microsofts Visual Studio 11, som bruges af mange open source-udviklere, skruen over for open source-folkene.

Computerworld News Service: Microsoft har allerede strøget mange mod hårene, fordi det kommende styresystem Windows 8 tilsyneladende i praksis vil udelukke, at man som bruger installerer konkurrerende styresystemer på enheder, der sælges med Windows 8 til ARM.

Og i sidste uge var open source-folkene igen på barrikaderne.

Denne gang handler det om Microsofts Visual Studio 11, som selskabet offentliggjorde nye oplysninger om tidligere på måneden.

Den gratis Express-udgave af den kommende nye version af produktet - der anvendes af mange udviklere til at skrive programmer i open source til Windows - vil ikke længere understøtte udviklingen af applikationer til den almindelige desktop-grænseflade.

Derimod vil man med Visual Studio 11 Express kun kunne udvikle applikationer til Metro-grænsefladen.

Kun Metro

"Visual Studio 11 Express til Windows 8 vil indeholde værktøjer til udvikling af apps i Metro-stilen," står der på Microsofts Visual Studio-website.

"For at udvikle desktop-apps skal du bruge Visual Studio 11 Professional eller højere."

Visual Studio 11 Professional er selvfølgelig langt fra gratis og kommer til at koste 499 dollar.

Microsoft vil stadig gøre de forskellige Visual Studio 2010 Express-produkter gratis tilgængelige, men bemærker, at de mangler flere vigtige funktioner, som det kommende Visual Studio 11 får, heriblandt forbedret overholdelse af standarder.

En anden Express-udgave, der hedder Visual Studio 11 Express for Web, vil have fokus på html og JavaScript.

Og få at undgå snyd indeholder Windows-SDK'et til Windows 8 ikke længere et komplet kommandolinje-build-miljø, oplyser Microsoft.

Et slag mod open source

Der er ikke svært at se, hvorfor Microsoft ønsker at skubbe udviklerne over på Metro, da det er afgørende for udbredelsen af det kommende styresystem, om der er apps tilgængelige.

I samklang med de begrænsninger, som Secure Boot bringer, er det svært at se dette seneste tiltag som noget andet end et slag mod open source-software.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Test: Sådan fungerer Microsofts Visual Studio 11.

[b]Microsoft opretter open [b]source[/b]-datterselskab.

Derfor er Linux død som en sild på din pc.

Microsoft blandt verdens største Linux-bidragsydere.[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere