Artikel top billede

Microsoft: Så dyr er XP i forhold til Windows 7

Det er voldsomt meget dyrere at køre Windows XP end Windows 7, lyder det fra Microsoft.

Computerworld News Service: Microsoft er nu med fornyede kræfter gået ind i kampen om at få kunderne videre fra det næsten 11 år gamle Windows XP ved hjælp af et white paper, der er sponsoreret af selskabet.

Her er konklusionen, at de årlige supportomkostninger ved det ældre styresystem er mere end fem gange så høje som ved Windows 7.

Microsoft har i årevis forsøgt at få erhvervslivet til at opgradere fra Windows XP, men har i 2012 optrappet kampagnen heriblandt ved at begynde en toårs nedtælling til afviklingen af understøttelse med sikkerhedsopdateringer.

I sidste måned tog Microsoft bladet fra munden og slog fast at:

"Du er sent på den, hvis din organisation endnu ikke er påbegyndt migrationen til en moderne pc."

Mister support

Windows XP mister al support inklusiv de månedlige sikkerhedsopdateringer i april 2014.

I et blogindlæg offentliggjort torsdag argumenterer Erwin Visser, der er senior director for Windows, for at opgradere med henvisning til data indsamlet og analyseret af IDC.

I sidste ende vil virksomheder, der migrerer fra Windows XP til Windows 7 se et væsentligt investeringsafkast," skriver Visser.

Microsoft sponsorerede undersøgelsen, der blev gennemført af IDC, som har adspurgt ni store virksomheder eller andre organisationer om deres omkostninger i forbindelse med support af henholdsvis XP og Windows 7´.

Rapporten konkluderer, at hele 42 procent af de "kommercielle" installationer af Windows - det vil sige installationer på alt andet end forbrugernes private maskiner - er Windows XP.

Enorm opgave

Det betyder, at det er en næsten uoverkommelig opgave at få alle videre fra det aldrende styresystem, før det sendes på pension i 2014.

Faktisk lyder IDC's prognose, at hvis den aktuelle tendens holder, så vil 11 procent af Windows-kunderne i erhvervsliv og uddannelsessektor stadig køre XP, når Microsoft holder op med at levere sikkerhedsopdateringer om 23 måneder.

Og disse XP-installationer vil koste organisationerne væsentligt mere at yde support til end pc'erne med Windows 7.

Derfor er Windows XP så dyr

En af grundene til de højere omkostninger i forbindelse med Windows XP er, at denne version af styresystemet oftest kører på ældre computere, som uafhængigt af softwaren er dyrere at holde kørende.

Den største milepæl er efter tre år, hvor "omkostningerne begynder at accelerere" på grund af ekstra supportbehov fra it-afdelingen og helpdesken samt forøget nedetid hos slutbrugerne på grund af sikkerhedsrelaterede problemer og tid, der bruges på genstart, konkluderer IDC.

Stiger med 25 procent
Omkostningerne, der går til aflønning af it-medarbejdere, stiger med 25 procent i løbet af det fjerde år af en pc's levetid og yderligere 29 procent i løbet af det femte år, bemærker IDC.

Samtidig stiger omkostningerne i forbindelse med fald i brugerproduktiviteten med 23 procent i løbet af fjerde år og 40 procent i løbet af femte år.

De samlede supportomkostninger er hele 73 procent højere på fjerde år end ved en to år gammel klient.

Men styresystemet spiller også en afgørende rolle med hensyn til denne forskel. XP er ifølge IDC dyrere at understøtte i hver eneste af de kategorier, som analysehuset har undersøgt.

Mindre tidsforbrug

Organisationerne svarer, at de bruger 82 procent mindre tid på at administrere udrulningen af rettelser til Windows 7 end til Windows XP og 90 procent mindre tid på at løse problemer relateret til malware, mens der går 84 procent mindre tid til helpdesk.

Der er også slående fordele ved Windows 7 med hensyn til brugernes produktivitet i forhold til XP.

På Windows 7 spilder brugerne 94 procent mindre tid på at genstarte deres computere, mens der mistes 90 procent mindre tid på grund af malware-angreb.

For it-afdelingen er besparelserne ved Windows 7 dramatiske, fremhæver IDC.

It-afdelingen bruger med Windows XP 11,3 timer om året per pc," står der i rapporten.

"It-afdelingerne, der har migreret til Windows 7, bruger 2,3 timer om året per pc på at vedligeholde systemet.

IDC har regnet på det og konkluderer, at for hver 230 pc'er, der kører Windows 7 i stedet for XP, kan en organisation flytte én it-medarbejder på fuld tid over på andre opgaver end support - eller antagelig skære antallet af it-medarbejdere ned med én.

IDC's rapport, som er bestilt af Microsoft, maler også et rosenrødt billede med hensyn til investeringsafkastet for virksomheder, der dropper XP til fordel for Windows 7.

Indkøbet af en ny pc, hvor man beholder Windows 7 som styresystem frem for at nedgradere til XP, betaler ifølge IDC sig selv hjem på et år og genererer i løbet af tre år næsten 6.000 kroner i besparelser fra nedsatte it-omkostninger og forbedret medarbejder-produktivitet.

Migrationen fra Windows XP til Windows 7 giver et investeringsafkast på 137 procent i løbet af en treårig periode," hævder IDC.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere