Artikel top billede

Microsoft: Så dyr er XP i forhold til Windows 7

Det er voldsomt meget dyrere at køre Windows XP end Windows 7, lyder det fra Microsoft.

Computerworld News Service: Microsoft er nu med fornyede kræfter gået ind i kampen om at få kunderne videre fra det næsten 11 år gamle Windows XP ved hjælp af et white paper, der er sponsoreret af selskabet.

Her er konklusionen, at de årlige supportomkostninger ved det ældre styresystem er mere end fem gange så høje som ved Windows 7.

Microsoft har i årevis forsøgt at få erhvervslivet til at opgradere fra Windows XP, men har i 2012 optrappet kampagnen heriblandt ved at begynde en toårs nedtælling til afviklingen af understøttelse med sikkerhedsopdateringer.

I sidste måned tog Microsoft bladet fra munden og slog fast at:

"Du er sent på den, hvis din organisation endnu ikke er påbegyndt migrationen til en moderne pc."

Mister support

Windows XP mister al support inklusiv de månedlige sikkerhedsopdateringer i april 2014.

I et blogindlæg offentliggjort torsdag argumenterer Erwin Visser, der er senior director for Windows, for at opgradere med henvisning til data indsamlet og analyseret af IDC.

I sidste ende vil virksomheder, der migrerer fra Windows XP til Windows 7 se et væsentligt investeringsafkast," skriver Visser.

Microsoft sponsorerede undersøgelsen, der blev gennemført af IDC, som har adspurgt ni store virksomheder eller andre organisationer om deres omkostninger i forbindelse med support af henholdsvis XP og Windows 7´.

Rapporten konkluderer, at hele 42 procent af de "kommercielle" installationer af Windows - det vil sige installationer på alt andet end forbrugernes private maskiner - er Windows XP.

Enorm opgave

Det betyder, at det er en næsten uoverkommelig opgave at få alle videre fra det aldrende styresystem, før det sendes på pension i 2014.

Faktisk lyder IDC's prognose, at hvis den aktuelle tendens holder, så vil 11 procent af Windows-kunderne i erhvervsliv og uddannelsessektor stadig køre XP, når Microsoft holder op med at levere sikkerhedsopdateringer om 23 måneder.

Og disse XP-installationer vil koste organisationerne væsentligt mere at yde support til end pc'erne med Windows 7.

Derfor er Windows XP så dyr

En af grundene til de højere omkostninger i forbindelse med Windows XP er, at denne version af styresystemet oftest kører på ældre computere, som uafhængigt af softwaren er dyrere at holde kørende.

Den største milepæl er efter tre år, hvor "omkostningerne begynder at accelerere" på grund af ekstra supportbehov fra it-afdelingen og helpdesken samt forøget nedetid hos slutbrugerne på grund af sikkerhedsrelaterede problemer og tid, der bruges på genstart, konkluderer IDC.

Stiger med 25 procent
Omkostningerne, der går til aflønning af it-medarbejdere, stiger med 25 procent i løbet af det fjerde år af en pc's levetid og yderligere 29 procent i løbet af det femte år, bemærker IDC.

Samtidig stiger omkostningerne i forbindelse med fald i brugerproduktiviteten med 23 procent i løbet af fjerde år og 40 procent i løbet af femte år.

De samlede supportomkostninger er hele 73 procent højere på fjerde år end ved en to år gammel klient.

Men styresystemet spiller også en afgørende rolle med hensyn til denne forskel. XP er ifølge IDC dyrere at understøtte i hver eneste af de kategorier, som analysehuset har undersøgt.

Mindre tidsforbrug

Organisationerne svarer, at de bruger 82 procent mindre tid på at administrere udrulningen af rettelser til Windows 7 end til Windows XP og 90 procent mindre tid på at løse problemer relateret til malware, mens der går 84 procent mindre tid til helpdesk.

Der er også slående fordele ved Windows 7 med hensyn til brugernes produktivitet i forhold til XP.

På Windows 7 spilder brugerne 94 procent mindre tid på at genstarte deres computere, mens der mistes 90 procent mindre tid på grund af malware-angreb.

For it-afdelingen er besparelserne ved Windows 7 dramatiske, fremhæver IDC.

It-afdelingen bruger med Windows XP 11,3 timer om året per pc," står der i rapporten.

"It-afdelingerne, der har migreret til Windows 7, bruger 2,3 timer om året per pc på at vedligeholde systemet.

IDC har regnet på det og konkluderer, at for hver 230 pc'er, der kører Windows 7 i stedet for XP, kan en organisation flytte én it-medarbejder på fuld tid over på andre opgaver end support - eller antagelig skære antallet af it-medarbejdere ned med én.

IDC's rapport, som er bestilt af Microsoft, maler også et rosenrødt billede med hensyn til investeringsafkastet for virksomheder, der dropper XP til fordel for Windows 7.

Indkøbet af en ny pc, hvor man beholder Windows 7 som styresystem frem for at nedgradere til XP, betaler ifølge IDC sig selv hjem på et år og genererer i løbet af tre år næsten 6.000 kroner i besparelser fra nedsatte it-omkostninger og forbedret medarbejder-produktivitet.

Migrationen fra Windows XP til Windows 7 giver et investeringsafkast på 137 procent i løbet af en treårig periode," hævder IDC.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.