Artikel top billede

Landmænd møgsure efter Skyline-lukning: "En joke"

En landbrugsorganisation tordner mod Erhvervsstyrelsen, der skal gribe ind. TDC-alternativet er en "joke", mener it-chef. Læs også TDC´s respons.

Læs også: Efter brok: Minister hives ind i Skyline-konkurs

Lukningen af Skylines net får nu en landbrugsorganisation op i det røde felt. Også det tilbudte alternativ får hårde ord med på vejen.

"Det er nærmest en joke, at Skyline-kunder henvises til TDC ADSL, da mangel på TDC ADSL var en af grundene til, at de blev Skyline-kunder," fortæller it-chef Ivan Munk fra Videnscentret for Landbrug.

Han oplyser, at han ikke har "talt med en eneste Skyline-kunde som ikke først havde prøvet at bestille ADSL".

Sur mail

It-chefen sendte i går en mail til Erhvervstyrelsen med henblik på, at styrelsen tager sig af problemerne, der måtte opstå rundt omkring i landet.

Du kan læse mailen på sidste side.

Læs TDC´s reaktion på næste side.

TDC: En uheldig situation

Computerworld har sprugt TDC, om de kan levere samme hastighed, til samme pris til samtlige Skyline-kunder.

Herunder er det skriftlige svar fra kommunikationsrådgiver Povl Damstedt Rasmussen fra TDC Erhverv.

"Det er en uheldig situation, som Skylines kunder er endt i, og vi kan garantere, at vi gør vores yderste for at hjælpe dem, hvis de henvender sig."

"98 procent af danskerne kan i dag få minimum to megabit-bredbånd via telefonstikket fra TDC, men da vi ikke har adgang til Skyline-kundernes adresser, kan vi ikke sige noget om, hvad vi præcis kan tilbyde de enkelte kunder, før de henvender sig."

"Det kommer an på den enkelte husstands afstand til den nærmeste central, hvad vi kan tilbyde af hastigheder," forklarer Povl Damstedt Rasmussen.

"Vi opgraderer løbende vores netværk, og i samspil med nye teknologiske muligheder betyder det, at vi nogle steder i dag kan tilbyde højere hastigheder til kunderne, end dengang de valgte at skifte til Skyline."

"I vores netstrategi arbejder vi på løbende at skubbe mikrocentraler - de grå gadeskabe - tættere og tættere på hjemmene, så fiberkabler bærer forbindelsen frem til en mikrocentral, mens et kobberkabel bærer forbindelsen ind til hjemmets telefonstik," lyder det fra TDC´s kommunikationsrådgiver.

Både TDC og Ivan Munks udtalelser er i øvrigt afgivet inden erhvervs - og vækstminister Ole Sohn (SF) har indkaldt telebranchen til krisemøde i dag.

Læs mere om krisemødet her.

Mail til Erhvervsstyrelsen

Fra: Ivan Munk
Sendt: 29. maj 2012 12:32
Til: 'erst@erst.dk'
Emne: Vedr SKYLINE

Erhvervsstyrelsen

Afd. for sendeforpligtigelser, WIMAX licensen

www.Skyline.dk står en forrygende, grænsende til det udforskammede, meddelelse.Der står:

Til WiMax Erhvervskunder

TDC Erhverv tilbyder at hjælpe Erhvervskunder med WiMax bredbåndsforbindelse bedst muligt videre herfra. TDC Erhverv har oprettet et special telefonnummer til Erhvervskunder med WiMax-forbindelser. Ring på 80 80 01 55 (hverdage kl. 8.00-16.00) og få et tilbud på en ny internetforbindelse fra TDC Erhverv. Du vælger frit mellem deres forskellige løsninger, og TDC vil sikre, at I hurtigst muligt er oppe at køre igen, hvis TDC kan levere internetforbindelse til jeres adresse.

Det er jo flot og godt TDC vil hjælpe og at Skyline kan give den oplysning.

Men det uforskammede ligger i, at GRUNDEN TIL at mange er Skyline kunde er, at TDC netop IKKE kunne levere en ordentlig ADSL på adressen i landdistrikterne.
At henvise dem til TDC er enten en hjælp - eller en fornærmelse for nogle af dem.

At Skylines WIMAX ikke drives videre er en katastrofe for landdistrikterne !!

Mange erhvervsdrivende og borgere havde ikke andre bredbåndsmuligheder end SKYLINE.

Vi håber som erhvervs at styrelsen følger denne sag meget tæt op !

Venlig hilsen

Ivan Munk
It-chef
CenterIT

VIDENCENTRET FOR LANDBRUG
Agro Food Park 15, Skejby, DK 8200 Århus N
www.vfl.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere