Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Sådan bliver din næste ultrabook: Med touchskærm

En helt bølge af ultrabooks med Ivy Bridge-processorer og touch-skærme er på vej i handlen.

Computerworld News Service: En ny bølge af ultrabooks med Intels seneste Ivy Bridge-processorer kommer i handlen i næste måned - heriblandt 30 modeller med touchskærme, oplyser Intel torsdag.

Intel vil officielt lancere de nye Ivy Bridge-chip ved messen Computex i Taiwan i næste uge.

Nogle af disse touchskærm-modeller er konvertible, i den forstand at skærmen kan foldes tilbage, så den bærbare kan bruges som tablet, forklarer talskvinde for Intel Becky Emmett.

Hybrid

Lenovo fremviste tidligere i år en sådan hybrid mellem ultrabook og tablet, navnlig sin IdeaPad Yoga.

Den kørte consumer preview-versionen af Microsofts kommende Windows 8 og slog automatisk den touch-optimerede grafiske brugergrænseflade Metro til, når den blev foldet sammen til en tablet.

Yoga har en skærm på 13,3 tommer, er 1,6 centimeter tyk og vejer 1,4 kilogram. Lenovo har endnu ikke offentliggjort pris og lanceringsdato.

Vil koste lidt mere

Også Dell vil lancere både tablets og ultrabooks med touchskærme omtrent samtidig med lanceringen af Windows 8.

Topchef Michael Dell udtalte i sidste uge, at disse produkter med touchskærme sandsynligvis vil komme til at koste lidt mere end lignende produkter uden touchskærme.

Ultrabooks er blevet kritiseret for at være relativt dyre.

Sidst på året vil der dog ifølge Emmett komme ultrabooks med Intels nyeste processorer på markedet til lavere priser end hidtil. Hun oplyser dog ikke, om disse billigere modeller får touchskærme.

Der er på nuværende tidspunkt omtrent 110 modeller af ultrabooks under udvikling både med og uden touchskærme, fortæller Emmett.

Det er væsentligt flere end de 21 modeller, der er tilgængelige med de ældre Sandy Bridge-processorer.

Hewlett-Packard har allerede annonceret ultrabooks med Ivy Bridge-processorer, men har endnu ikke nævnt noget om modeller med touchskærme.

Også Acer og Lenovo har annonceret ultrabooks med Ivy Bridge-processorer, ligesom det forventes, at Toshiba vil gøre på et tidspunkt.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.