Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Varmelampe til smågrise vinder grøn it-pris

En intelligent varmelampe til smågrise fra startervirksomheden Animal Care har så stort potentiale, at den er kåret til Danmarks bedste innovative grønne it-produkt.

Innovationsprisen for bedste grønne it-løsning gik i dag til den danske opstartsvirksomhed Animal Care, der har opfundet en intelligent varmelampe til smågrise.

Prisen blev overrakt på Dansk IT's årsmøde, hvor der blev uddelt en række grønne it-priser til de bedste eksempler på energibesparende og miljørigtig it-anvendelse. Ud over Animal Care modtog Atea og ITX priser.

I modsætning til en traditionel varmelampe justerer Animal Cares produkt automatisk varmemængden efter grisenes behov. Det giver en energibesparelse på 60 procent og bedre vækstbetingelser for smågrisene, der får et bedre levemiljø og en lavere dødelighed.

Varmelampen kommunikerer trådløst med landmandens pc, smartphone eller PDA og sender øjeblikkelig besked til landmanden ved uregelmæssigheder hos grisene.

"Animal Care har opfundet en løsning med et stort potentiale. For en bedrift på 650 søer kan landmanden rundt regnet opnå en årlig besparelse på 140.000 kWh strøm, eller 84 tons CO2. Lampen er derfor både en gevinst for miljøet, elregningen og dyrevelfærden," lyder det fra Peter Dreyer, Elevator2, som sidder i dommerkomiteen.

Grøn vækstøkonomi

Det er Digitaliseringsstyrelsen, IT-Branchen og Dansk IT, der for fjerde år i træk kårer de bedste grønne it-løsninger.

"De tre prisvindere er gode eksempler på, at klimaforbedringer og besparelser i regnskabet ofte følges ad, når man taler grøn it. Vinderne viser derfor også vejen for, hvordan de innovative grønne teknologier kan være med til at omstille vores samfund til en grøn vækstøkonomi," udtaler klimaminister Martin Lidegaard (R).

It-servicevirksomheden Atea modtog Strategiprisen for sin løsning til videomøder, der reducerer kørslen, og for virksomhedens langsigtede og helhedsorienterede grønne it-strategi, som det hedder i begrundelsen.

Strategien kalder Atea One Infrastructure, og den omfatter blandt andet virtualisering af medarbejder-pc'er og servere samt videokonference på tre forskellige niveauer. Det sidste giver for eksempel mulighed for at deltage i videomøder hjemmefra. Det reducerer ikke blot kørslen mellem virksomhedens syv adresser, men også mellem medarbejdernes hjem og arbejdsplads og til virksomhedens kunder.

Virtualiseringen af medarbejder-pc'er forlænger pc'ernes levetid og reducerer dermed behovet for indkøb af hardware.

Hjælp til Grækenland

Specialprisen gik til Morten Steen Søndergaard fra it-virksomheden ITX, som står bag et strømstyringsprogram til computere ved navn ClimateSaver.

Programmet giver i Danmark typisk en energibesparelse på omkring 100 kroner årligt per computer.

Morten Steen Søndergaard har stillet 700.000 licenser til rådighed for den økonomisk trængte græske stat for en tre-årig periode.

Det svarer til antallet af computere i den græske offentlige sektor. Ved fuld udnyttelse af licenserne kan Grækenland hermed opnå en årlig besparelse estimeret til mellem 8 og 12 millioner euro og mellem 35.000 og 50.000 tons CO2.

ClimateSaver bliver i første omgang installeret på 1.500 statslige computere i to pilotprojekter.

Konkurrencedeltagere blev vurderet af en dommerkomite bestående af medstifter af Innovation Lab Preben Mejer, professor Henrik Madsen fra DTU, direktør Per Andersen fra Capgemini samt stifter og ejer af Elevator2, Peter Dreyer.

Læs mere om grøn it-priserne og tidligere års vindere på Videncenter for grøn it's hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.