Artikel top billede

Folketingspolitiker vinder Dansk IT's ildsjælspris

Venstres it- og kulturordfører Michael Aastrup Jensen får Dansk IT's ildsjælspris.

Michael Aastrup Jensen, som er it- og kulturordfører for partiet Venstre, har netop modtaget Dansk IT's ildsjælspris.

Det foregik  på Dansk IT's årsmøde i Dong Energys domicil i København.

Han får den for sit arbejde for at sætte digitalisering på den politiske dagsorden siden 2005. Han er samtidig den længst siddende it-ordfører, der har holdt fast i sit ordførerskab for it.

"It-området er i Folketinget typisk et ordførerskab, der gives til de unge og uprøvede politikere. Sådan var det også i mit tilfælde, men jeg har holdt fast," sagde han på Dansk IT's årsmøde.

Han er den første ildsjæl, der modtager prisen, uden for Dansk IT´s egne rækker.

"Vi må overveje at tilbyde Micael Aastrup et medlemskab," siger Michael Moesgaard, koncern it-direktør i Dong Energy og afgående bestyrelsesmedlem i Dansk IT.

Senest har Michael Aastrup sat sig i spidsen for et tværpolitisk initiativ, der skal gøre udbudsreglerne mere fleksible i forbindelse med udbud af offentlgie it-projekter. Han har tidligere været med til at sætte fokus på sundheds-it og diskussionen af dokumentformater i det offentlglie.

"I et politisk miljø, hvor områder som børnehaver og hjemmehjælp ofte opfattes som mere interessante, har Michael Aastrup med vedholdenhed talt for digitalseringens muligheder. Det fortjener en pris," mener Dansk IT's formand, Klaus Kvorning Hansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.