Artikel top billede

Foto: Carlos Paes

Kombit-direktør: Nu vil vi gennemtrevle KMD's priser

Kombit's direktør glæder sig i dette brev over at have fået prisoplysninger af KMD. Nu skal prisundersøgelser iværksættes.

Læs også: KMD hårdt presset: Udleverer sine priser.

I et brev dateret den 31. maj 2012 sender Kombit´s direktør Hans Berthelsen beskeden om, at Kombit nu har fået de ønskede priser tilsendt fra KMD.

Igennem længere tid har parterne været i totterne på hinanden.

Men nu skulle striden altså være bilagt.

I brevet til landets kommuner skriver Kombit, at man nu vil iværksætte en række prisundersøgelser.

Blandt andet vil man undersøge om der sker dobbeltbetaling til KMD.

Herunder kan du læse brevet i sin fulde længde.

31. maj 2012 

KOMBIT har modtaget data fra KMD 

 
KOMBIT har i dag modtaget det datamateriale, som var omdrejningspunktet for den voldgift, som KOMBIT, KL og 10 kommuner tog skridt til at indlede imod KMD. 

Endvidere er KMD nu indforstået med, at kommunerne mellem hinanden udveksler pris - og mædgdeoplysninger vedrørende it-løsninger på monopol-området.

Endelig er KMD indforstået med, at deres fortrolighedsbestemmelser ikke gælder i forhold til de rådgivere, som en kommune måtte gøre brug af, herunder KOMBIT.

Det indebærer, at KOMBIT kan udfylde den rolle vi har ønsket og dermed sikre et samlet overblik over betalinger på monopolområdet.

Til den opgave indhentede KOMBIT i 2011 bemyndigelser fra alle kommuner i henhold tilo modtagelse, behandling og opbevaringen af kommunernes prisoplysninger vedrørende monopolområdet.

I den forbindelse afgav KOMBIT en fortrolighedserklaræing til alle kommuner.

Som konsekvens heraf udformede KOMBIT samtidig en it-sikkerhedspolitik.

KMD har nu haft mulighed for at se denne it-sikkerhedspolitik, hvilket betyder, at KMD nu ikke længere anser KOMBITs rolle som en et konkurrenceretsligt spørgsmål.

KOMBIT har derfor i dag over for de 10 kommuner og KL tilkendegivet den opfattelse, at der ikke længere er grundlag for den påbegyndte voldgiftssag.

Derimod kan vi nu endelig komme videre i arbejdet med at etablere en baseline for UDK-opgaverne samt etablere en samlet overvågning af betalinger til KMD, således at dobbeltbetalinger kan undgås.

KOMBIT kan også nu få sat gang i prisundersøgelsern af 11 kommuner, hvor vi undersøger prisstigninger på monopolområdet fra 2009 til 2011.

I den kommende tid til det vise sig, om vi får behov for at anmode yderligere kommuner om pris - og mægdeoplysninger.

Skulle prisundersøgelsen vise, at KMD har udsat kommunernes for uretmæssige prisstigninger, så vil KOMBIT sammen med den enkelte kommune rejse krav om tilbagebetaling.

Vi vil fremadrettet holde dig orienteret om den igangværende prisundersøgelse.

Brevets side 2

Såfremt du har spørgsmål til dette brev, skal du være velkommen til at kontakte Louise Dalby eller Felmming Hartwich.

Med venlig hilsen
Hans Berthelsen
Administrerende direktør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.