Dansk cloud-firma blandt de førende i Europa

Online-baserede regnskabssystemer er det nye og hotte i europæiske virksomheder. Dansk leverandør hører til blandt de førende i Europa, fortæller en ny analyse.

I 2016 vil halvdelen af alle firmaer styre regnskabet på nettet.

Det kan man læse i en ny undersøgelse, der er foretaget af analysehuset IDC.

Den fortæller, at online regnskabsstyring vokser med ekspresfart og om få år vil udgøre 50 procent af det samlede marked for regnskabssoftware blandt mindre og mellemstore virksomheder i Europa.

IDC estimerer, at online regnskabsstyring i 2011 udgjorde 11 procent af markedet for regnskabssoftware blandt europæiske virksomheder med mellem 1-99 ansatte.

Denne andel vil ifølge den nye analyse stige til omkring 50 procent i 2016.

Det tvinger ifølge analysen revisorerne til at inddrage forandringsprocesserne i forretningen i takt med, at markedet for online regnskabsstyring ændrer form.

"De revisionsvirksomheder, der fokuserer på mindre virksomheder, er tvunget til at omfavne og integrere de forandringer, der er på vej. De nye muligheder betyder, at revisorer kan standardisere og udnytte de nye automatiseringsmuligheder og i stedet fokusere på rådgivning og derved få et tættere og længerevarende forhold til deres kunder," siger siger Bo Lykkegaard, analytiker hos IDC.

Dansk førerhund
Den tendens mærker det danske firma e-conomic, der med 50.000 kunder og 4.100 bogholdere og revisorer tilknyttet, er en af de førende leverandører i Europa.

"Flere end 35 procent af de knap 50.000 små og mellemstore virksomheder, der i dag bruger e-conomic, kommer via bogholdere og revisionsselskaber. Det viser, at revisorerne har sat gang i forandringsprocessen," forklarer Torben Frigaard Rasmussen, administrerende direktør hos e-conomic.

Det oplever man eksempelvis i revisionsfirmaet Nielsen & Christensen.

Her har økonomistyring via nettet optimeret revisorernes ressourcer og givet dem helt nye samarbejdsmuligheder med kunderne.

"Online-økonomisystemet har spist af vores bogføringskage, fordi mange af kunderne selv klarer den del af arbejdet. Men vores indtjeningsmuligheder har flyttet sig tilsvarende, og vi kan i højere grad bringe andre kompetencer i spil. Vi oplever, at online-systemer bringer revisorerne tættere på kunderne. Vi har hurtigere adgang til kundernes data og kan meget bedre hjælpe dem på stedet," siger it-konsulent Flemming Dahl-Jensen fra Nielsen & Christensen.

Analysen fra IDC viser desuden, at der er skudt mange nye virksomheder op i Europa, der leverer online regnskabsløsninger.

Desuden kan man læse, at Norden og Benelux-landene ligger forrest i feltet blandt største og mest succesfulde virksomheder inden for cloud-baserede regnskabsløsninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.