Artikel top billede

Dansk cloud-firma blandt de førende i Europa

Online-baserede regnskabssystemer er det nye og hotte i europæiske virksomheder. Dansk leverandør hører til blandt de førende i Europa, fortæller en ny analyse.

I 2016 vil halvdelen af alle firmaer styre regnskabet på nettet.

Det kan man læse i en ny undersøgelse, der er foretaget af analysehuset IDC.

Den fortæller, at online regnskabsstyring vokser med ekspresfart og om få år vil udgøre 50 procent af det samlede marked for regnskabssoftware blandt mindre og mellemstore virksomheder i Europa.

IDC estimerer, at online regnskabsstyring i 2011 udgjorde 11 procent af markedet for regnskabssoftware blandt europæiske virksomheder med mellem 1-99 ansatte.

Denne andel vil ifølge den nye analyse stige til omkring 50 procent i 2016.

Det tvinger ifølge analysen revisorerne til at inddrage forandringsprocesserne i forretningen i takt med, at markedet for online regnskabsstyring ændrer form.

"De revisionsvirksomheder, der fokuserer på mindre virksomheder, er tvunget til at omfavne og integrere de forandringer, der er på vej. De nye muligheder betyder, at revisorer kan standardisere og udnytte de nye automatiseringsmuligheder og i stedet fokusere på rådgivning og derved få et tættere og længerevarende forhold til deres kunder," siger siger Bo Lykkegaard, analytiker hos IDC.

Dansk førerhund

Den tendens mærker det danske firma e-conomic, der med 50.000 kunder og 4.100 bogholdere og revisorer tilknyttet, er en af de førende leverandører i Europa.

"Flere end 35 procent af de knap 50.000 små og mellemstore virksomheder, der i dag bruger e-conomic, kommer via bogholdere og revisionsselskaber. Det viser, at revisorerne har sat gang i forandringsprocessen," forklarer Torben Frigaard Rasmussen, administrerende direktør hos e-conomic.

Det oplever man eksempelvis i revisionsfirmaet Nielsen & Christensen.

Her har økonomistyring via nettet optimeret revisorernes ressourcer og givet dem helt nye samarbejdsmuligheder med kunderne.

"Online-økonomisystemet har spist af vores bogføringskage, fordi mange af kunderne selv klarer den del af arbejdet. Men vores indtjeningsmuligheder har flyttet sig tilsvarende, og vi kan i højere grad bringe andre kompetencer i spil. Vi oplever, at online-systemer bringer revisorerne tættere på kunderne. Vi har hurtigere adgang til kundernes data og kan meget bedre hjælpe dem på stedet," siger it-konsulent Flemming Dahl-Jensen fra Nielsen & Christensen.

Analysen fra IDC viser desuden, at der er skudt mange nye virksomheder op i Europa, der leverer online regnskabsløsninger.

Desuden kan man læse, at Norden og Benelux-landene ligger forrest i feltet blandt største og mest succesfulde virksomheder inden for cloud-baserede regnskabsløsninger.
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

ETL Developer/Architect

Pharma Nord

PHP-programmør

STELLA CARE ApS

Tech Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere