Artikel top billede

Nasdaq vil betale vrede Facebook-aktionærer

Efter it-tumult under børsnoteringen af Facebook åbner Nasdaq-børsen nu for, at de vrede aktionærer kan få kompensation.

Læs også:

Banker mistænkes for fup i Facebook-børsnotering

Derfor har Facebook allerede mistet milliarder i værdi

Kæmpe it-koks i kulissen til Facebooks børsdebut

Børsnoteringen af det sociale netværk Facebook har ikke fået mange "iLike" fra de aktionærer, der mistede store summer, da selskabet faldt meget hurtigt i værdi.

Nu vil Nasdaq OMX Group imidlertid øremærke 40 millioner dollar, omkring 244 millioner kroner, til de aktionærer, hvis handler kom i klemme på grund af it-bøvl under børsnoteringen.

Blomberg skriver, at Nasdaq vil udbetale godt 84 millioner kroner i kontanter, mens resten af pengene vil blive udbetalt i form af nedsatte handelsgebyrer.

En broker, Knight Capital, siger dog ifølge nyhedsbureauet AP, at kompensationen slet ikke er stor nok.

Facebook gik på børsen den 18. maj, men åbningen blev blandt andet forsinket en halv time og var generelt ramt af it-problemer på førstedagen.

Mange aktionærer kunne derfor ikke komme til at købe aktierne hurtigt og så sælge senere på dagen, sådan som de ellers ønskede.

Det er endnu uvist om Nasdaqs kompensation-forslag bliver godkendt af de amerikanske myndigheder. 

Læs også:

Banker mistænkes for fup i Facebook-børsnotering

Derfor har Facebook allerede mistet milliarder i værdi

Kæmpe it-koks i kulissen til Facebooks børsdebut
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere