Artikel top billede

Denne type danske it-firmaer kan score kassen i Kina

Når Kinas præsident og en større delegation i denne uge besøger Danmark, kan én særlig type af it-virksomheder, glæde sig.

Når Kinas præsident Hu Jintao besøger Danmark den 14. til 16. juni med en større delegation i hælene, så kan en stribe danske virksomheder godt glæde sig.

Det gælder også særlige typer af it-virksomheder, fortæller direktør Tom Togsverd fra Itek under Dansk Industri.

Han vurderer, at besøget er en "enestående chance" for at få sat Danmark på landkortet og få legitimeret danske løsninger til de udfordringer, som Kina står over for.

"Især danske cleantech virksomheder kan levere førende it- og automationsløsninger inden for energieffektivisering og miljøforbedringer generelt," fortæller Tom Togsverd.

"Derudover er både danske offentlige og private virksomheder førende med innovative digitale løsninger og services, som også vil kunne tilpasses det kinesiske marked," siger Itek-direktøren.

Personlige kinesiske relation

I forhold til kontrakter med kineserne er et fysisk besøg som i denne uge af stor betydning, forklarer Tom Togsverd.

"I Kina handler det meget om den personlige relation. Det er derfor helt afgørende, at danske virksomheder kan knytte tættere forbindelser til repræsentanter for det kinesiske styre og kinesiske virksomheder," siger Tom Togsverd.

Han påpeger i øvrigt, at selvom handlen gerne må blive markant større med Kina, så er det faktisk slet ikke ukendt territorium for danske firmaer.

"Det kommer sikkert som en overraskelse for mange, men vi handler allerede mere med kineserne end vi gør med amerikanerne," fortæller Tom Togsverd.

Overvågning og rettigheder

Når man taler om eksport til Kina, så falder snakken med det samme på menneskerettigheder.

Det har da også allerede været oppe og vende i medierne af flere omgange i forbindelse med besøget.

Fordi mange af de 1,3 milliarder kinesere må fortsat se misunderligt til, når de internationale menneskerettighedsorganisationer laver deres årlige lister over gode og dårlige lande.

I it-regi har den debat da også været oppe og vende i forbindelse med, hvorvidt it-overvågningsprodukter overhovedet måtte sælges til eksempelvis Kina.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere