Artikel top billede

Microsoft på vej med kæmpe-rettelse til din pc

Microsoft på vej med kæmpeopdatering af din computer.

Computerworld News Service: Microsoft vil i imorgen tirsdag udsende syv sikkerhedsopdateringer - heriblandt tre kritiske - for at rette 28 fejl i Windows, Internet Explorer, Office og andre programmer fra porteføljen.

Denne måneds Patch Tuesday retter det største antal sårbarheder hidtil i år - 28 i alt.

I maj lukkede Microsoft 23 sikkerhedshuller.

Ud af de syv kommende sikkerhedsopdateringer har Microsoft kategoriseret tre som kritiske, hvilket er den højeste trusselsvurdering i selskabets firetrins-system, mens de resterende fire kategoriseres som vigtige, hvilket er den næsthøjeste trusselsvurdering.

Alle understøttede versioner

En af opdateringerne vil være af alle understøttede versioner af Internet Explorer lige fra den 11 år gamle Internet Explorer 6 til Internet Explorer 9 fra sidste år.

Fire af opdateringerne retter fejl i Windows, mens de resterende to lukker sårbarheder i alle versioner af Office til Windows samt ERP-produktet Dynamics AX 2012.

Storms fremhæver, at opdateringen af Internet Explorer, der angives i forhåndsmeddelelsen som en af de kritiske bulletiner, sandsynligvis er den af alle syv opdateringer, det er vigtigst for brugerne at installere.

"Det er den, der er mest oplagt at udrulle først," siger Storms med det almindeligt anerkendte ræsonnement blandt sikkerhedseksperter, at man som regel retter browseren som det første, fordi browsere bruges så enormt meget og kan angribes fra så mange kanter.

Det mener også Marcus Carey, der er sikkerhedsanalytiker hos Rapid7:

"Browser-angreb giver mest valuta for pengene."

Storms regner med, at opdateringen af Internet Explorer vil indeholde en rettelse af en eller flere af de fejl, der i år blev udnyttet af et fransk sikkerhedsfirma til at hacke browseren ved hackerkonkurrencen Pwn2Own, hvor sikkerhedseksperter konkurrerer om at udnytte sårbarheder i software for pengepræmier.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere