Artikel top billede

Microsoft på vej med kæmpe-rettelse til din pc

Microsoft på vej med kæmpeopdatering af din computer.

Computerworld News Service: Microsoft vil i imorgen tirsdag udsende syv sikkerhedsopdateringer - heriblandt tre kritiske - for at rette 28 fejl i Windows, Internet Explorer, Office og andre programmer fra porteføljen.

Denne måneds Patch Tuesday retter det største antal sårbarheder hidtil i år - 28 i alt.

I maj lukkede Microsoft 23 sikkerhedshuller.

Ud af de syv kommende sikkerhedsopdateringer har Microsoft kategoriseret tre som kritiske, hvilket er den højeste trusselsvurdering i selskabets firetrins-system, mens de resterende fire kategoriseres som vigtige, hvilket er den næsthøjeste trusselsvurdering.

Alle understøttede versioner

En af opdateringerne vil være af alle understøttede versioner af Internet Explorer lige fra den 11 år gamle Internet Explorer 6 til Internet Explorer 9 fra sidste år.

Fire af opdateringerne retter fejl i Windows, mens de resterende to lukker sårbarheder i alle versioner af Office til Windows samt ERP-produktet Dynamics AX 2012.

Storms fremhæver, at opdateringen af Internet Explorer, der angives i forhåndsmeddelelsen som en af de kritiske bulletiner, sandsynligvis er den af alle syv opdateringer, det er vigtigst for brugerne at installere.

"Det er den, der er mest oplagt at udrulle først," siger Storms med det almindeligt anerkendte ræsonnement blandt sikkerhedseksperter, at man som regel retter browseren som det første, fordi browsere bruges så enormt meget og kan angribes fra så mange kanter.

Det mener også Marcus Carey, der er sikkerhedsanalytiker hos Rapid7:

"Browser-angreb giver mest valuta for pengene."

Storms regner med, at opdateringen af Internet Explorer vil indeholde en rettelse af en eller flere af de fejl, der i år blev udnyttet af et fransk sikkerhedsfirma til at hacke browseren ved hackerkonkurrencen Pwn2Own, hvor sikkerhedseksperter konkurrerer om at udnytte sårbarheder i software for pengepræmier.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere