Artikel top billede

Foto: Ronni Eggeris

Dansk app-mand: Derfor er vi rejst til Apples WWDC

Dansk app-udvikler er med på Apples WWDC i San Francisco. Her er hans foreløbige oplevelser på den store Apple-konference.

Læs også:

Fra køen til WWDC 2012 Keynote

Apple-præsentation: Her er Apples nye produkter.

Danske Ole Gammelgaard Poulsen er en blandt titusindvis af udviklere, der i denne uge holder et ekstra vågent øje med Apple i forbindelse med selskabets årlige
udvikler-konference, WWDC.

Han sikrede sig billet til WWDC 2012 og er dermed en af de omkring 5.000 personer, der rent faktisk deltager på selve konferencen i San Francisco.

Som medstifter af Shape, der udvikler applikationer til blandt iOS og Android, har han nogle helt særlige forventninger til konferencen.

Hvad ser du mest frem til ved dette års WWDC?

"At møde alle de andre udviklere som til daglig sidder og nørder med de samme ting som en selv. Mange af dem kender man fra Twitter, Stackoverflow og diverse blogs, og så er det jo bare sjovt at mødes med dem i virkeligheden."

"I år er der rekordmange danskere som er taget til San Francisco for at være med. Jeg har mødt cirka 20 allerede."

Hvad håber du rent fagligt at få ud af konferencen?

"Det giver en rigtig god forståelse af de nye frameworks og API'er, når man får det forklaret af de ingeniører, som rent faktisk har lavet dem. Der er også såkaldte lab sessions, hvor man på tomandshånd kan snakke med en specialiseret Apple-ingeniør og et specifikt problem, man har med sin kode. I år kan man også møde Apple berygtede App Review Team."

"Derudover er det også enormt motiverende at være med og høre om alle de nye teknologier. Så man får lyst til at lave endnu bedre apps selv."

Hvordan er stemningen blandt I udviklere derovre?

"Stemningen er rigtig god. Alle er spændte på, hvad der venter og hvilke nye teknologier, vi får. I køen møder man rigtig mange programmerer fra hele verden."

Sidste år leverede Steve Jobs keynoten - det kan han jo desværre ikke i år. Hvad betyder det for dig som udvikler?

"Sidste år var helt særligt, fordi det var sidste gang med Steve Jobs. Det var fantastisk at opleve ham, men jeg er sikker på, at Tim Cook og co. sagtens kan håndtere det store ansvar, som de har overtaget."

Hvor længe fortsætter det markante fokus på apps - browser-løsningerne kan jo mere og mere?

"Jeg tror, apps vil spille en større og større rolle. De kan give en meget bedre brugeroplevelse og er hurtigere. I mine øjne vil apps leve side om side med mobile websites i lang tid." 

"Mange programmører foretrækker at arbejde med den teknologi, som de allerede kender, frem for at sætte sig ind i den teknologi, som fungerer bedst på platformen. Det kan sjældent betale sig i det lange løb."

Læs mere om WWDC

Ole Gammelgaard Poulsen skriver sammen med sin kollega Philip Bruce Apps-bloggen på Computerworld.

I de kommende dage skriver de om deres oplevelser på Apples WWDC 2012.

Læs det første indlæg her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere