Artikel top billede

Foto: Ronni Eggeris

Dansk app-mand: Derfor er vi rejst til Apples WWDC

Dansk app-udvikler er med på Apples WWDC i San Francisco. Her er hans foreløbige oplevelser på den store Apple-konference.

Læs også:

Fra køen til WWDC 2012 Keynote

Apple-præsentation: Her er Apples nye produkter.

Danske Ole Gammelgaard Poulsen er en blandt titusindvis af udviklere, der i denne uge holder et ekstra vågent øje med Apple i forbindelse med selskabets årlige
udvikler-konference, WWDC.

Han sikrede sig billet til WWDC 2012 og er dermed en af de omkring 5.000 personer, der rent faktisk deltager på selve konferencen i San Francisco.

Som medstifter af Shape, der udvikler applikationer til blandt iOS og Android, har han nogle helt særlige forventninger til konferencen.

Hvad ser du mest frem til ved dette års WWDC?

"At møde alle de andre udviklere som til daglig sidder og nørder med de samme ting som en selv. Mange af dem kender man fra Twitter, Stackoverflow og diverse blogs, og så er det jo bare sjovt at mødes med dem i virkeligheden."

"I år er der rekordmange danskere som er taget til San Francisco for at være med. Jeg har mødt cirka 20 allerede."

Hvad håber du rent fagligt at få ud af konferencen?

"Det giver en rigtig god forståelse af de nye frameworks og API'er, når man får det forklaret af de ingeniører, som rent faktisk har lavet dem. Der er også såkaldte lab sessions, hvor man på tomandshånd kan snakke med en specialiseret Apple-ingeniør og et specifikt problem, man har med sin kode. I år kan man også møde Apple berygtede App Review Team."

"Derudover er det også enormt motiverende at være med og høre om alle de nye teknologier. Så man får lyst til at lave endnu bedre apps selv."

Hvordan er stemningen blandt I udviklere derovre?

"Stemningen er rigtig god. Alle er spændte på, hvad der venter og hvilke nye teknologier, vi får. I køen møder man rigtig mange programmerer fra hele verden."

Sidste år leverede Steve Jobs keynoten - det kan han jo desværre ikke i år. Hvad betyder det for dig som udvikler?

"Sidste år var helt særligt, fordi det var sidste gang med Steve Jobs. Det var fantastisk at opleve ham, men jeg er sikker på, at Tim Cook og co. sagtens kan håndtere det store ansvar, som de har overtaget."

Hvor længe fortsætter det markante fokus på apps - browser-løsningerne kan jo mere og mere?

"Jeg tror, apps vil spille en større og større rolle. De kan give en meget bedre brugeroplevelse og er hurtigere. I mine øjne vil apps leve side om side med mobile websites i lang tid." 

"Mange programmører foretrækker at arbejde med den teknologi, som de allerede kender, frem for at sætte sig ind i den teknologi, som fungerer bedst på platformen. Det kan sjældent betale sig i det lange løb."

Læs mere om WWDC

Ole Gammelgaard Poulsen skriver sammen med sin kollega Philip Bruce Apps-bloggen på Computerworld.

I de kommende dage skriver de om deres oplevelser på Apples WWDC 2012.

Læs det første indlæg her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.