Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea fyrer folk efter overtagelse af opgaver fra CSC

Atea fyrer massevis af medarbejdere efter selskabet har overtaget et antal ansatte fra CSC.

Service-giganten Atea har fyret 26 medarbejdere som følge af Tata TCS' overtagelse af TDC-kontrakter for flere milliarder kroner fra CSC.

I forbindelse med virksomhedsoverdragelsen blev Atea underleverandør for det indiske kæmpeselskab og overtog et antal medarbejdere fra CSC. 

Det har givet dobbelt kapacitet på en række områder, fortæller administrerende direktør Lars Johansson, der ikke ønsker at oplyse, hvor stor en del af de fyrede som er fra CSC.

Han betragter alle firmaets ansatte som Atea-medarbejdere, der behandles ens, uanset om de er nye, eller har været der i længere tid.

Tilpasning

"Vi foretager en organisatorisk tilpasning for at hente nogle synergier. I den forbindelse opsiger vi 26 medarbejdere, og der er nogle CSC-ansatte imellem, men for os er de jo Atea-medarbejdere," siger han.   

Dermed er der ifølge direktøren ikke tale om, at 26 tidligere CSC-medarbejdere bliver sat på gaden et par måneder efter overtagelsen.

Atea har i stedet kigget på hele flokken af medarbejdere og vurderet, hvem der skulle undværes.

"Det garanterer jeg for. Jeg har været meget opmærksom på, at det ikke, i gåseøjne, er dem det går ud over," siger Lars Johansson, der mener at fyringer altid er trælse for de ramte og for virksomheden.

Han fortæller, at der ikke er specifikke uddannelsestyper eller fagområder, der bliver ramt.

Ikke massefyring

Atea har med omkring 1.500 medarbejdere kunnet gennemføre afskedigelserne af de 26 medarbejdere og undgået lov om masseafskedigelser.

Medarbejderne er ifølge Lars Johansson ikke fritstillet, men fortsætter perioden ud, indtil deres opsigelselse, hvorfor tidspunktet for sidste arbejdsdag er individuel.

Både CSC og IBM har i løbet af kort tid ligesom Atea fyret store flokke af it-medarbejdere.

Det kan du læse mere om her:

Overblik: Masser af danske IBM-folk sendt hjem

[b]CSC-ansatte tygger på frivillige fratrædelsesvilkår[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere