Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Atea fyrer folk efter overtagelse af opgaver fra CSC

Atea fyrer massevis af medarbejdere efter selskabet har overtaget et antal ansatte fra CSC.

Service-giganten Atea har fyret 26 medarbejdere som følge af Tata TCS' overtagelse af TDC-kontrakter for flere milliarder kroner fra CSC.

I forbindelse med virksomhedsoverdragelsen blev Atea underleverandør for det indiske kæmpeselskab og overtog et antal medarbejdere fra CSC. 

Det har givet dobbelt kapacitet på en række områder, fortæller administrerende direktør Lars Johansson, der ikke ønsker at oplyse, hvor stor en del af de fyrede som er fra CSC.

Han betragter alle firmaets ansatte som Atea-medarbejdere, der behandles ens, uanset om de er nye, eller har været der i længere tid.

Tilpasning

"Vi foretager en organisatorisk tilpasning for at hente nogle synergier. I den forbindelse opsiger vi 26 medarbejdere, og der er nogle CSC-ansatte imellem, men for os er de jo Atea-medarbejdere," siger han.   

Dermed er der ifølge direktøren ikke tale om, at 26 tidligere CSC-medarbejdere bliver sat på gaden et par måneder efter overtagelsen.

Atea har i stedet kigget på hele flokken af medarbejdere og vurderet, hvem der skulle undværes.

"Det garanterer jeg for. Jeg har været meget opmærksom på, at det ikke, i gåseøjne, er dem det går ud over," siger Lars Johansson, der mener at fyringer altid er trælse for de ramte og for virksomheden.

Han fortæller, at der ikke er specifikke uddannelsestyper eller fagområder, der bliver ramt.

Ikke massefyring

Atea har med omkring 1.500 medarbejdere kunnet gennemføre afskedigelserne af de 26 medarbejdere og undgået lov om masseafskedigelser.

Medarbejderne er ifølge Lars Johansson ikke fritstillet, men fortsætter perioden ud, indtil deres opsigelselse, hvorfor tidspunktet for sidste arbejdsdag er individuel.

Både CSC og IBM har i løbet af kort tid ligesom Atea fyret store flokke af it-medarbejdere.

Det kan du læse mere om her:

Overblik: Masser af danske IBM-folk sendt hjem

[b]CSC-ansatte tygger på frivillige fratrædelsesvilkår[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.