Artikel top billede

Her rammer fyringer hos TDC-leverandør hårdest

Det står nu klart, hvordan TDC's it-leverandør vil svinge kniven over danske it-ansatte..

Den indiske it-kæmpe TCS, der ejes af konglomeratet Tata, rammer Jylland hårdest med massefyringen af 84 ansatte. 

Firmaet, der for milliarder overtog TDC's systemer fra CSC 1. april, oprettede afdelinger i henholdsvis København og Aarhus.

Og det bliver de ansatte i Jylland der kommer til at holde for, fortæller John Jørgensen, der er faglig sekretær hos Prosa, der har hundreder af medlemmer ansat hos virksomheden. 

De 59 stillinger bliver nedlagt i Aarhus, mens 25 stillinger forsvinder i Købehavn.

Vilkår ukendt

Vilkår og dato for afskedigelserne er stadig ukendt.

Fagforbundene, der i forvejen er hårdt ramt af massefyringer hos CSC og IBM, kan nu se frem til en forhandling med TCS om de konkrete vilkår.

"Det er lov om masseafskedeigelser, der regulerer det her. Det betyder, at der skal indledes forhandlinger med medarbejdernes repræsentanter, og det begynder torsdag," siger han.

Virksomheden indkaldte tirsdag medarbejderne til et møde onsdag klokken 09.30 i Århus med "great Importance".

Et lignende møde vil blive afholdt i København klokken 15.00.

Det såkaldte "all hands meeting" havde i følge Computerworlds oplysninger repræsentanter til stede fra firmaets europæiske samarbejdsudvalg.

Computerworld arbejer på en kommentar fra Tata TCS om fyringerne.

Læs også:

Atea fyrer folk efter overtagelse af opgaver fra CSC.

It-gigant massefyrer blandt tidligere CSC-ansatte.

Her skal tidligere CSC-ansatte arbejde for Tata].
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.