Artikel top billede

Sådan så der ud foran CSC på Retortvej i Valby for præcis et år siden. Nu er nogle af firmaets medarbejdere overdraget til Tata TCS.

Her skal tidligere CSC-ansatte arbejde for Tata

Mere end 300 CSC-medarbejdere er nu overdraget til indiske Tata TCS og dennes underleverandører. Se hvordan Tata har fordelt CSC-medarbejderne.

Mere end 300 CSC-medarbejdere, der har arbejdet på telegiganten TDC's systemer, har nu i praksis fået ny arbejdsgiver.

Mere end 300 ansatte er nemlig efter den 1. april i praksis overdraget til indiske Tata TCS (Tata Consultancy Services) som følge af TDC's leverandørskifte på it drift- og servicekontrakter for mere end fire milliarder kroner

Dermed er tabet af den største private kunde hos CSC en realitet. 

Hos TDC fortæller presserådgiver Rasmus Avnskjold, at 230 af de tidligere CSC-ansatte skal arbejde for Tata TCS.

De medarbejdere, som har siddet på Engvej og Retortvej i København skal arbejde for Tata TCS i telefonhuset på Borups Allé, ligeledes i København, mens medarbejdere med arbejdsplads i Århus får en helt ny lokation.

"Overordnet er overdragelsen aflsluttet per første april. Hvornår folk fysisk skifter arbejdsplads kommer lidt i ryk. Det er forskelligt fra sted til sted," siger Rasmus Avnskjold.

Andre 60 tidligere CSC-medarbejdere er ifølge presserådgiveren startet hos Atea, der som underleverandør for Tata TCS skal stå for blandt andet support på tusinder af desk-og laptops på TDC-medarbejdernes skriveborde.

Imens er 10 kolleger fra CSC begyndt hos konkurrenten KMD, der også er underleverandør til Tata TCS på den enorme aftale med TDC. 

En håndfuld andre medarbejdere hos CSC er flyttet  til TDC's datterselskab TDC Hosting, som skal drifte op mod 2.000 TDC-servere for TATA TCS.

Også TDC-datterselskabet Netdesign, der i årevis har været underleverandør til CSC, overtager ifølge presserådgiveren en del af de tidlligere medarbejdere fra it-giganten.

Disse medarbejdere skifter formentlig arbejdsplads til TDC hovedkvarteteret på Teglholmen i København, sådan som det ser ud lige nu. 

Netdesign skal nemlig også være underleverandør til Tata TCS og overtager i den forbindelse den sidste håndfuld virksomhedsoverdragne folk fra CSC.

Årsagen til leverandørskiftet er ifølge Rasmus Avnskjold, at Tata TCS har stor viden om, hvordan man leverer services til et teleselskab.

"De har deres eget teleselskab med 18 millioner kunder og er samtidig leverandør til en række af verdens største og mest velfungerende teleselskaber. Det er erfaringer, som vi selvfølgelig også kan drage nytte af, fordi det er den bedste løsning for TDC på den lange bane," siger han.

Gennem firmaets danske PR-kontakt oplyser Tata TCS til Computerworld, at selskabet ikke har nogen kommentarer til historien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere