Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Håndværkere fandt ved et tilfælde fiberrør hele vejen ind til Sune Lindgaard Nielsens hus. Men han kan stadig ikke få fiber. Foto: Sune Lindgaard Nielsen.

Danskers kamp mod TDC: Hvorfor kan jeg ikke få fiber?

Først benægtede TDC, at der lå fiber i området. Nu er der en anden grund til, at en borger i københavnsområdet ikke kan få fiber. Læs den bizarre historie om en mands kamp for fiber.

Læs også: Sådan er det gået TDC's køb af Dongs fibernet

- Nej. Der er ingen fiber i området.

Sådan lyder svaret fra TDC til Sune Lindgaard Nielsen, da han for et par måneder siden undersøgte muligheden for at få lagt fiber ind til sit nyindkøbte hus i Gladsaxe i Storkøbenhavn.

Et hus, der på grund af renoveringen efter en vandskade ikke engang havde en kobberforbindelse.

"Jeg syntes, det var håbløst gammeldags at få lagt kobber ind. Men til sidst accepterede jeg, at jeg ikke kunne få fiber, så jeg bad TDC om at etablere en kobberforbindelse," fortæller Sune Lindgaard Nielsen.

Opdager fiber ved et tilfælde

Men tingene tager derefter en uventet drejning.

For ved et uheld kommer en tekniker til at bore ind i hovedledningen til strøm, og andre teknikere bliver hidkaldt for at grave ledningen fri, så den kan blive repareret. De har en overraskende melding til Sune Lindgaard Nielsen.

"De viser mig, at elkablet ligger lige dér, ved siden af to fiberledninger. Så var det, jeg spærrede øjnene noget op," fortæller Sune Lindgaard Nielsen, som tilføjer, at der ifølge teknikerne er blæst fiber ud i rørene.

Det skulle med andre ord ikke blot være tale om tomrør, men derimod fiber klar til brug. 

Får blod på tanden

Med nyt blod på tanden for at få fiber, kontakter Sune Lindgaard Nielsen fiberselskabernes markedsføringsselskab Waoo, der i første omgang gentager, at beskeden fra TDC er, at der ikke ligger noget fiber.

"Men jeg fortalte, at jeg med mine egne øjne har set, at fiberkablerne ligger ret op og ned af mit hus, og jeg tog billeder af det. Waoo lovede derfor at spørge TDC igen," lyder det fra Sune Lindgaard Nielsen.

Men desværre for Sune Lindgaard Nielsen modtager han kort efter en nedslående melding fra Waoo. For de har modtaget følgende melding fra TDC's Wholesale-afdeling:

"Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at levere fiber på adressen. Det teknikhus der er tilknyttet skabet er endnu ikke aktiveret og der er desværre ikke nogen dato for, hvornår dette sker," lyder meddelelsen fra TDC.

"I min verden er det noget fis. Det er bare en teknisk hindring for, at de ikke vil lukke op for fiber," lyder det fra en vred Sune Lindgaard Nielsen.

Her er TDC's svar

Computerworld har spurgt TDC, hvorfor Sune Lindgaard Nielsen ikke må få fiber, når der tilsyneladende er ført fiber hele vejen ind til huset.

Læs TDC's svar på næste side.

TDC - derfor kan borgeren ikke få fiber

Computerworld har modtaget følgende svar fra TDC's pressechef Lasse Bastkjær Jensen:

Hvorfor fik borgeren i første omgang at vide af TDC, at der ikke var fiber i området, når der er gravet fiber hele vejen ind til hans hus?

"Ifølge vores oplysninger, er det, borgeren kan se, et såkaldt tomrør, der er nedlagt i forbindelse med DONGs nedlægning af elkabler. Der udestår fortsat en aktivering (iblæsning af fiber, opsætning af elektronik, strøm og udstyr på central og backhaul til resten af nettet). Vi vil hellere end gerne sælge på etableret infrastruktur, så hvis data i vores systemer ikke er korrekte, og det rent faktisk er en fiber, er vi mere end villige til at levere via WAOO. Vi sender snarest en tekniker til adressen for at undersøge sagen nærmere."

Kan i komme det lidt nærmere, hvad det betyder, at teknikhuset ikke er aktiveret?

"Et område siges at være aktiveret, når den central/det teknik-punkt, rørene terminerer på, er bestykket, det vil sige, at der er etableret strøm, opsat rack, krydsfelter og aktivt udstyr. Endvidere skal der være blæst fiber ud i rørene.

Hvorfor er teknikhuset ikke aktiveret?

"TDC investerer som enhver sund virksomhed inden for begrænsede CAPEX-rammer. Derfor foregår det et skridt ad gangen, og dette område er i første omgang blevet fravalgt, men vil givetvis blive aktiveret over den kommende årrække."

Kan I komme bare en smule nærmere en dato for, hvornår aktiveringen af teknikhuset sker?

"Ikke på nuværende tidspunkt."

Hvordan kan man som borger i københavnsområdet få svar på/slå op, om der er fiber i området?

"TDC opdaterer hver måned den såkaldte whiteliste på tdc.dk, hvor borgere og teleoperatører kan se, hvilke adresser der kan leveres på. Listen udbygges løbende."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.