Artikel top billede

Googles nye Chrome OS: Her er den barske dom

Google har relanceret sit Chrome-styresystem sammen med forbedret computer-hardware. Se her, hvordan it-verdenen har modtaget systemet.

Læs også:

Derfor halter det for Googles Chromebooks

Siden Google i foråret 2011 præsenterede styresystemet Chrome OS og de såkaldte Chromebooks, er der flere gange blevet stillet spørgsmål ved projektets kommercielle bæredygtighed.

Efter et salgsmæssigt sløjt første år kunne Google for et par uger siden præsentere en helt ny version af Chrome OS sammen med helt ny hardware fra Samsung.

"Med den nye brugergrænseflade kan du let finde og åbne apps og bruge dem sammen med din browser eller andre apps. Du kan udvælge ofte brugte apps, så du kan få hurtig adgang, vise mange vinduer ved siden af hinanden eller køre dine favorit-apps i fuldskærms-tilstand uden forstyrrelser," skrev Google i forbindelse med frigivelsen.

Med den seneste version af Chrome OS har Google ikke bare forbedret brugergrænsefladen, der er også blevet plads til forbedret offline-support, en ny medie-afspiller og et forbedret billedredigerings-program.

Den nye grænseflade i Chrome OS.

Sammen med ny, stærkere hardware fra partneren Samsung er der således tale om de hidtil mest komplette Chromebook-produkter.

"Vi har frigivet otte stabile opdateringer over det seneste år og tilføjet en række større funktioner og hundredvis af forbedringer til alle Chromebooks ved hjælp af vores problemfri auto-opdaterings-mekanisme. Der er meget mere på vej, så du skal bare læne dig tilbage og nyde fordelene ved den (altid) nye computer," skriver Google.

Sandheden er dog, at det endnu er ganske få brugere - primært nogle amerikanske undervisningsinstitutioner - der udgør kundebasen, og at Chrome OS til trods for den seneste, større opdatering har det svært.

Anmeldere tvivler: Hvem vil købe dem?

Læs også:

Derfor halter det for Googles Chromebooks

Blandt de forskellige tech-mediers anmeldelser af det nye Chrome OS på den nyeste hardware er der ikke megen vækkelse at spore.

"Den gode nyhed er, at Google har taget et halvfærdigt, eksperimenterende produkt og gjort et beundringsværdigt stykke arbejde for at fuldende det," lyder det hos Engadget.

Samtidig stilles der dog spørgsmål ved, om den almindelige forbruger vil være klar til at leve med de begrænsninger, der er i Chrome OS?

"Selv ultrabooks begynder at falde i pris og tilbyde nogle af de samme funktioner, der har gjort Chrome OS-enheder tiltalende, eksempelvis hurtige starttider."

Google tilbyder nu både en Chromebook og en Chromebox fra Samsung.

Walt Mossberg fra Wall Street Journal hæfter sig også ved, at der stadig er mange begrænsninger ved Google-platformen, eksempelvis at man jo ikke kan anvende populære applikationer som MS Office, iTunes og Firefox.

Og selvom der bestemt er positive ting at sige om Googles bud på et moderne styresystem - simpeltheden og cloud-tankegangen er et par af dem - så er det bare ikke nok.

"I det store hele vil jeg sige, at hvis du kun har budget til en enkelt computer, så er du bedre stillet med en Mac eller pc."

Næppe din primære computer

The Verge er mere positiv i sin anmeldelse.

"Den sidste version af Chromebook føltes simpelthen ikke færdig. Hardwaren kunne ikke følge med nogen form for tung brug, og softwaren føltes ikke optimeret."

"Nu har Google rettet op på stort set hele: Der er stort set ingen performance- eller stabilitets-problemer, og den eneste måde at skabe problemer på, er ved virkelig at forsøge på det."

"Men kan det være din primære computer, din produktivitets-maskine og din underholdnings-maskine? Jeg er ikke så sikker på det. Ikke i endnu i hvert fald," skriver The Verge.

Vi har anmeldt en tidligere version af Chromebook her, men har endnu ikke haft mulighed for at se nærmere på de nye modeller.

På næste side kan du se nærmere på den nye software og hardware. 

Læs også:

Derfor halter det for Googles Chromebooks

Video: Her er det nye Chrome OS

Se Googles præsentation af det nye Chrome OS her:

Se Tech Radars video om den nye Chromebook fra Samsung:

Læs også:

Derfor halter det for Googles Chromebooks




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere