Artikel top billede

Googles nye Chrome OS: Her er den barske dom

Google har relanceret sit Chrome-styresystem sammen med forbedret computer-hardware. Se her, hvordan it-verdenen har modtaget systemet.

Læs også:

Derfor halter det for Googles Chromebooks

Siden Google i foråret 2011 præsenterede styresystemet Chrome OS og de såkaldte Chromebooks, er der flere gange blevet stillet spørgsmål ved projektets kommercielle bæredygtighed.

Efter et salgsmæssigt sløjt første år kunne Google for et par uger siden præsentere en helt ny version af Chrome OS sammen med helt ny hardware fra Samsung.

"Med den nye brugergrænseflade kan du let finde og åbne apps og bruge dem sammen med din browser eller andre apps. Du kan udvælge ofte brugte apps, så du kan få hurtig adgang, vise mange vinduer ved siden af hinanden eller køre dine favorit-apps i fuldskærms-tilstand uden forstyrrelser," skrev Google i forbindelse med frigivelsen.

Med den seneste version af Chrome OS har Google ikke bare forbedret brugergrænsefladen, der er også blevet plads til forbedret offline-support, en ny medie-afspiller og et forbedret billedredigerings-program.

Den nye grænseflade i Chrome OS.

Sammen med ny, stærkere hardware fra partneren Samsung er der således tale om de hidtil mest komplette Chromebook-produkter.

"Vi har frigivet otte stabile opdateringer over det seneste år og tilføjet en række større funktioner og hundredvis af forbedringer til alle Chromebooks ved hjælp af vores problemfri auto-opdaterings-mekanisme. Der er meget mere på vej, så du skal bare læne dig tilbage og nyde fordelene ved den (altid) nye computer," skriver Google.

Sandheden er dog, at det endnu er ganske få brugere - primært nogle amerikanske undervisningsinstitutioner - der udgør kundebasen, og at Chrome OS til trods for den seneste, større opdatering har det svært.

Anmeldere tvivler: Hvem vil købe dem?

Læs også:

Derfor halter det for Googles Chromebooks

Blandt de forskellige tech-mediers anmeldelser af det nye Chrome OS på den nyeste hardware er der ikke megen vækkelse at spore.

"Den gode nyhed er, at Google har taget et halvfærdigt, eksperimenterende produkt og gjort et beundringsværdigt stykke arbejde for at fuldende det," lyder det hos Engadget.

Samtidig stilles der dog spørgsmål ved, om den almindelige forbruger vil være klar til at leve med de begrænsninger, der er i Chrome OS?

"Selv ultrabooks begynder at falde i pris og tilbyde nogle af de samme funktioner, der har gjort Chrome OS-enheder tiltalende, eksempelvis hurtige starttider."

Google tilbyder nu både en Chromebook og en Chromebox fra Samsung.

Walt Mossberg fra Wall Street Journal hæfter sig også ved, at der stadig er mange begrænsninger ved Google-platformen, eksempelvis at man jo ikke kan anvende populære applikationer som MS Office, iTunes og Firefox.

Og selvom der bestemt er positive ting at sige om Googles bud på et moderne styresystem - simpeltheden og cloud-tankegangen er et par af dem - så er det bare ikke nok.

"I det store hele vil jeg sige, at hvis du kun har budget til en enkelt computer, så er du bedre stillet med en Mac eller pc."

Næppe din primære computer

The Verge er mere positiv i sin anmeldelse.

"Den sidste version af Chromebook føltes simpelthen ikke færdig. Hardwaren kunne ikke følge med nogen form for tung brug, og softwaren føltes ikke optimeret."

"Nu har Google rettet op på stort set hele: Der er stort set ingen performance- eller stabilitets-problemer, og den eneste måde at skabe problemer på, er ved virkelig at forsøge på det."

"Men kan det være din primære computer, din produktivitets-maskine og din underholdnings-maskine? Jeg er ikke så sikker på det. Ikke i endnu i hvert fald," skriver The Verge.

Vi har anmeldt en tidligere version af Chromebook her, men har endnu ikke haft mulighed for at se nærmere på de nye modeller.

På næste side kan du se nærmere på den nye software og hardware. 

Læs også:

Derfor halter det for Googles Chromebooks

Video: Her er det nye Chrome OS

Se Googles præsentation af det nye Chrome OS her:

Se Tech Radars video om den nye Chromebook fra Samsung:

Læs også:

Derfor halter det for Googles Chromebooks
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.