Artikel top billede

Tidligere Jensby-selskab lever på kreditorers nåde

En kæmpe gæld hænger om halsen på it-investeringsselskabet JMI Invest, der netop har overbevist kreditorerne om yderligere tålmodighed.

I gamle dage kunne den tidligere it-rigmand Asger Jensby prale af en daglig indtægt på rundt regnet tre millioner kroner, som han på papiret hev hjem via ejerandelen af IT Factory.

I dag gælder helt andre forhold hos investeringsselskabet JMI Invest A/S, der fortsat kæmper med dønningerne fra den enorme it-skandale.

Af det det seneste regnskab for 2011, der er dateret 8. juni 2012 i Erhvervs - og Selskabsstyrelsen, fremgår det, at selskabet kun lever på kreditorers nåde.

Således har JMI Invest A/S kortfristede gældsforpligtelser på hele 404,8 millioner kroner. 

Aftale med alle kreditorer

"JMI Invest har i december 2008 lavet en samlet ordning med alle væsentlige kreditorer (Kreditoraftalen), der  har givet selskabet henstand med serviceringen af gældsposterne, for at sikre en kontrolleret og optimal afvikling af porteføljeselskaberne," står der i regnskabet.

"Aftalen er i foråret 2010 forlænget til foreløbig udgangen af 2012. Det er ledelsens klare forventning, at kreditorerne vil forlænge aftalen i forbindelse med kreditormøde i juni 2012 - foreløbig til udgangen af 2013," skriver selskabet i regnskabet.

Ejer flere it-selskaber

Ergo skal det på et møde i denne måned afgøres om selskabet får yderligere en frist til at afhænde investeringerne.
 
I øvrigt fremgår det af regnskabet, at "gæld under kreditoraftalen" udgør 401 millioner kroner.

Sidste år var de store gældsforpligtelser at finde under "langfristede gældsforpligtelser".

Under JMI Invest-koncernen findes en stribe Aps-selskaber, der hver især ejer dele af forskellige it-selskaber.

Ifølge regnskabet ejer JMI-selskaber således dele af følgende selskaber: IntraMed A/S, Folia A/S, Scriptor A/S, Mathisen A/S, Partner Finans DK A/S Skandiaweb A/S Apps People A/S og Digital Finans A/S.

Fortsat tålmodighed hos kreditorer

Hos Bech og Bruun-advokat Ole Borch, der står i spidsen for selskabets videre forløb og formelt sidder som formand for bestyrelsen, oplyser, at kreditorerne har indvilliget i en forlængelse.

"JMI Invest har orienteret sine kreditorer om, at givet det aktuelle svære miljø for virksomhedssalg, vil det være til kreditorernes fordel at udvise tålmodighed fremfor at forcere et salg. Det har kreditorerne taget til efterretning," lyder det fra Ole Borch til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.