Artikel top billede

Salg af storage-software mister pusten

Væksten i markedet er på det laveste niveau siden 2009

Computerworld News Service: Salget af storage-software oplever den ringeste vækst i to år, oplyser analysehuset IDC.

Den globale omsætning fra storage-software steg i første kvartal 2012 kun 3,3 procent i forhold til samme periode sidste år til i alt 20,6 milliarder kroner.

Selvom der stadig er en "sund efterspørgsel" på storage-software, så ligger væksten i markedet på det laveste niveau siden 2009.

Den største andel af salget af storage-software sker til selskaber med mere end 1.000 medarbejdere. 9,4 milliarder kroner af den samlede omsætning kommer fra selskaber af denne størrelse, der dog ikke investerer væsentligt mere på området end i samme periode sidste år. Væksten i dette segment ligger på kun 0,4 procent.

Den samlede investeringen i storage-software i den offentlige sektor og i uddannelsessektoren ligger også relativt fladt med kun 1,2 procent i forhold til samme periode sidste år.

Virksomheder med færre end 500 medarbejdere stod for en væsentlig del af væksten med 8,8 procent i forhold til første kvartal 2011.

"Det første kvartal gav meget blandede resultater," siger analysechef for storage-software Eric Sheppard fra IDC.

"De trinvise nye investeringer på grund af nylige produktopdateringer er overstået i visse funktionelle markeder såsom software til storage-infrastruktur."

Sheppard påpeger dog, at den fortsatte finjustering af eksempelvis produktpriserne hjælper til at trække nye investeringer i visse andre markeder såsom databeskyttelse og datagenoprettelse.

EMC, IBM og Symantec er fortsat de største leverandører af storage-software med henholdsvis 24, 15,7 og 14,8 procent af markedet.

CommVault oplevede med 26,2 procent den største organiske vækst i kvartalet, mens IBM's vækst på 18,4 procent var den næststørste.

 HP's nylige opkøb af Autonomy resulterede i selskabets ikke-organiske vækst på hele 72,6 procent i forhold til samme periode sidste år.

Software til databeskyttelse og -genoprettelse samt software til arkivering er ifølge IDC de to hurtigst voksende undermarkeder med vækst på henholdsvis 5,5 procent og 5.0 procent. Disse to områder oplevede samlede omsætninger på henholdsvis 7,4 og 2,4 milliarder kroner.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”