Prisen for en Macbook Pro i Apples egen onlinebutik er 8.999 kroner. Men studerende på SDU kan købe samme computer for 7.918,75 kroner - en rabat på godt 12 procent.

Studierabat: Apple underbyder egne forhandlere

Apples netbutik underbyder producentens egne forhandlere med klækkelige studierabatter.

Man kan nogle gange forledes til at tro, at studerende på gymnasier, universiteter og andre højere læreanstalter har en særlig DNA-mutation, der får Mac-computere til at vokse frem i deres hænder, lige så snart de får brev med besked om, at de er optaget på deres studie.

Og den store efterspørgsel skaber julelys i øjnene hos mange Apple-forhandlere forud for skolestarten i august, hvor "Back to School"-festen starter i it-kanalen.

"Vi kan sælge alt det Apple, vi kan få fat i. Primært iPads er meget efterspurgte," lyder det eksempelvis fra konsulent i indkøbsfællesskabet CBC, Per Frandsen.

Et eksempel fra Syddansk Universitetscenter (SDU) viser dog, at Apple ikke er specielt hjælpsom over for deres egne forhandlere, når det drejer sig om at slå sælgerkløerne i de nye studerende.

Rabat til trendsættere
Mindsteprisen for en Macbook Pro i Apples egen onlinebutik er eksempelvis 8.999 kroner. Men en aftale med universitetet betyder, at de studerende med deres studienummer i hånden kan logge ind på Apple Store og købe den samme computer for 7.918,75 kroner - en rabat på godt 12 procent.

Samme besparelse kan de studerende få, hvis de "bare" vil have den billigste Macbook Air, som er nedsat fra 7.499 kroner til 6.599 kroner.

Hos de autoriserede Apple-forhandlerne er den normale pris som udgangspunkt den samme som i Apple Store, men ligesom Apple selv arbejder eksempelvis norskejede Eple-
huset også med studierabatter, som dog ikke kan konkurrere med Apples.

På SDU er it-chef Kurt Gammelgaard ikke imponeret over de rabatter, som Apple tilbyder de studerende.

"Der er lidt procenter i det, men det er ikke så vildt. Vi kunne godt tænke os, at leverandører som Apple og andre kan tilbyde vores studerende endnu større rabatter, gode og relevante produkter med ordentlige reklamationsforhold. Det undrer mig, at de ikke giver større rabatter, og vi vil gerne tilbyde at servicere de studerende og give dem samme vilkår, som vi giver vores ansatte med for eksempel tre års reklamationsret. De studerende er jo en interessant kundegruppe, som også er trendsættere, når de kommer ud fra SDU," siger Kurt Gammelgaard.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Apples danske landechef, Peter Engrob.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Intelligent proces automatisering – et vigtigt værktøj til digitalisering

Med smart sammenkobling af de ‘dumme’ softwarerobotter, procestyrings-teknologi og avanceret machine learning, har du mulighed for at skabe selvlærende robotter, der er i stand til automatisk at forbedre sig. Teknologien hedder IPA - intelligent process automization. Kom og hør om anvendelsesmulighederne - og de fem teknologier, der ligger bag IPA.

28. maj 2019 | Læs mere


Microsoft Azure: Få det maksimale ud af din cloud-platform

Azure er en af de mest populære cloud-platforme, og Microsofts løsning rummer da også mange spændende muligheder og konkrete værktøjer, der kan hjælpe din virksomhed. Kom godt i gang med at udnytte Azure ved at deltage på dette formiddagsseminar.

06. juni 2019 | Læs mere


Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Remove the Dinosaurs - Service Management with Micro Focus SMAX
Based on an EMA research, ITSM related initiatives are able to provide a hub of innovation for all of IT. The key lays in the investment of more dynamic processes and a higher degree of automation. Furthermore the value resides in a faster and easier deployable and adoptable solution. The Service Management Automation suite (SMAX) from Micro Focus is providing you the optimal solution to enable new levels of efficiency and effectiveness – moving you forward in your digital transformation.