Artikel top billede

Prisen for en Macbook Pro i Apples egen onlinebutik er 8.999 kroner. Men studerende på SDU kan købe samme computer for 7.918,75 kroner - en rabat på godt 12 procent.

Studierabat: Apple underbyder egne forhandlere

Apples netbutik underbyder producentens egne forhandlere med klækkelige studierabatter.

Man kan nogle gange forledes til at tro, at studerende på gymnasier, universiteter og andre højere læreanstalter har en særlig DNA-mutation, der får Mac-computere til at vokse frem i deres hænder, lige så snart de får brev med besked om, at de er optaget på deres studie.

Og den store efterspørgsel skaber julelys i øjnene hos mange Apple-forhandlere forud for skolestarten i august, hvor "Back to School"-festen starter i it-kanalen.

"Vi kan sælge alt det Apple, vi kan få fat i. Primært iPads er meget efterspurgte," lyder det eksempelvis fra konsulent i indkøbsfællesskabet CBC, Per Frandsen.

Et eksempel fra Syddansk Universitetscenter (SDU) viser dog, at Apple ikke er specielt hjælpsom over for deres egne forhandlere, når det drejer sig om at slå sælgerkløerne i de nye studerende.

Rabat til trendsættere

Mindsteprisen for en Macbook Pro i Apples egen onlinebutik er eksempelvis 8.999 kroner. Men en aftale med universitetet betyder, at de studerende med deres studienummer i hånden kan logge ind på Apple Store og købe den samme computer for 7.918,75 kroner - en rabat på godt 12 procent.

Samme besparelse kan de studerende få, hvis de "bare" vil have den billigste Macbook Air, som er nedsat fra 7.499 kroner til 6.599 kroner.

Hos de autoriserede Apple-forhandlerne er den normale pris som udgangspunkt den samme som i Apple Store, men ligesom Apple selv arbejder eksempelvis norskejede Eple-
huset også med studierabatter, som dog ikke kan konkurrere med Apples.

På SDU er it-chef Kurt Gammelgaard ikke imponeret over de rabatter, som Apple tilbyder de studerende.

"Der er lidt procenter i det, men det er ikke så vildt. Vi kunne godt tænke os, at leverandører som Apple og andre kan tilbyde vores studerende endnu større rabatter, gode og relevante produkter med ordentlige reklamationsforhold. Det undrer mig, at de ikke giver større rabatter, og vi vil gerne tilbyde at servicere de studerende og give dem samme vilkår, som vi giver vores ansatte med for eksempel tre års reklamationsret. De studerende er jo en interessant kundegruppe, som også er trendsættere, når de kommer ud fra SDU," siger Kurt Gammelgaard.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Apples danske landechef, Peter Engrob.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere