Prisen for en Macbook Pro i Apples egen onlinebutik er 8.999 kroner. Men studerende på SDU kan købe samme computer for 7.918,75 kroner - en rabat på godt 12 procent.

Studierabat: Apple underbyder egne forhandlere

Apples netbutik underbyder producentens egne forhandlere med klækkelige studierabatter.

Man kan nogle gange forledes til at tro, at studerende på gymnasier, universiteter og andre højere læreanstalter har en særlig DNA-mutation, der får Mac-computere til at vokse frem i deres hænder, lige så snart de får brev med besked om, at de er optaget på deres studie.

Og den store efterspørgsel skaber julelys i øjnene hos mange Apple-forhandlere forud for skolestarten i august, hvor "Back to School"-festen starter i it-kanalen.

"Vi kan sælge alt det Apple, vi kan få fat i. Primært iPads er meget efterspurgte," lyder det eksempelvis fra konsulent i indkøbsfællesskabet CBC, Per Frandsen.

Et eksempel fra Syddansk Universitetscenter (SDU) viser dog, at Apple ikke er specielt hjælpsom over for deres egne forhandlere, når det drejer sig om at slå sælgerkløerne i de nye studerende.

Rabat til trendsættere
Mindsteprisen for en Macbook Pro i Apples egen onlinebutik er eksempelvis 8.999 kroner. Men en aftale med universitetet betyder, at de studerende med deres studienummer i hånden kan logge ind på Apple Store og købe den samme computer for 7.918,75 kroner - en rabat på godt 12 procent.

Samme besparelse kan de studerende få, hvis de "bare" vil have den billigste Macbook Air, som er nedsat fra 7.499 kroner til 6.599 kroner.

Hos de autoriserede Apple-forhandlerne er den normale pris som udgangspunkt den samme som i Apple Store, men ligesom Apple selv arbejder eksempelvis norskejede Eple-
huset også med studierabatter, som dog ikke kan konkurrere med Apples.

På SDU er it-chef Kurt Gammelgaard ikke imponeret over de rabatter, som Apple tilbyder de studerende.

"Der er lidt procenter i det, men det er ikke så vildt. Vi kunne godt tænke os, at leverandører som Apple og andre kan tilbyde vores studerende endnu større rabatter, gode og relevante produkter med ordentlige reklamationsforhold. Det undrer mig, at de ikke giver større rabatter, og vi vil gerne tilbyde at servicere de studerende og give dem samme vilkår, som vi giver vores ansatte med for eksempel tre års reklamationsret. De studerende er jo en interessant kundegruppe, som også er trendsættere, når de kommer ud fra SDU," siger Kurt Gammelgaard.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Apples danske landechef, Peter Engrob.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.