Artikel top billede

Back to School: Det er nu, du kan hente en tredjedel af din omsætning

Både store og små retailforhandlere kan få en bid af kagen, når skole-elever og studerende skal udstyres med nye pc'er inden skolestart. Men en del af it-kanalen har stadig ikke læst ordentligt på lektien.

Tallenes tale er tydelig: Pc-salget hen over sommeren og i forbindelse med skole- og studiestart har efterhånden udviklet sig til en værdig konkurrent til årets andet salgsmæssige
højdepunkt, Q4. Og der burde være salg nok til alle - hvis bare man gør en indsats for at fange de studerende.

Starten på skoleåret har de seneste fire-fem år fået en stigende betydning for it-kanalens retailforhandlere.

I takt med, at it er blevet en naturlig del af moderne undervisning, svinger forventningsfulde forældre og bedsteforældre gerne dankortet for at deres håbefulde poder har udstyret i orden, når klokken ringer ind på folkeskoler, ungdomsuddannelser og universiteter.

Og det er ikke Apple det hele.

Læs også:
Studierabat: Apple underbyder egne forhandlere

Tallenes tale er tydelig

Pc-salget hen over sommeren og i forbindelse med skolestart har efterhånden udviklet sig til en værdig konkurrent til årets andet salgsmæssige højdepunkt - Q4 - hvor erhvervskundernes årsafslutninger kombineret med julesalget har stået som det absolutte salgsmæssige højdepunkt.

Ifølge analysefirmaets IDC's opgørelser var sommer-andelen af producenternes pc-leverancer i 2009 og 2010 tæt på at runde 30 procent af hele årets omsætning. Det svarer næsten til niveauet for Q4.

I 2011 var mange producenter plaget af overfyldte lagre, så der lå tallet en del lavere. Men ude i butikkerne gik "back to school"-salget livligt.

"Der er ingen tvivl om, at 2. kvartal er blevet et af de vigtigste - hvis ikke det vigtigste - kvartal for pc-salget. En større del af julesalget er flyttet over til Q2. Det at ønske sig en pc til jul er ikke så interessant længere, og samtidig er der også sket det, at der en stigende forventning om, at børn har en pc med under armen, når de møder op i skolen. Det er ikke kun på universiteter og gymnasier, men også på de yngre klassetrin," siger senioranalytiker i IDC, Anders Elbak.

Han peger også på, at it i stigende grad bliver brugt som praktiske arbejdsredskaber, mens funktionen som "legetøj" er på vej ud. Det trækker også i retning af, at en pc er noget, man køber, når man skal bruge den, fremfor at lægge indkøbet i julemåneden, hvor forældre og bedsteforældre ellers er i gavehumør.

Danmark halter efter USA

I takt med at kunderne i stigende grad lægger deres indkøb hen over sommeren, har producenter, distributører og forhandlere oprustet salgsindsatsen, både når det gælder markedsføring og de håndfaste slagtilbud i butikkerne.

"Back to school" er oprindeligt løftet fra USA, hvor det ifølge Anders Elbak har været stort i mange år. Han mener dog, at den danske it-kanal har været for langsom til at tage det nye koncept til sig.

"Der har været gjort forsøg på at gøre det samme herhjemme, men det er som om, det ikke er slået helt igennem," siger han.
Indtil videre er det derfor først og fremmest de store retailkæder og onlineforhandlere, der har fået det største udbytte af producenternes "back to school"-kampagner, vurderer IDC-analytikeren

Hos distributøren Tech Data nikker salgsdirektør Joen Rosenmeier genkendende til Anders Elbaks beskrivelse.

"Det begyndte for alvor for fire-fem år siden. Kampagnerne løber typisk af stabelen i juli og august, men vi ser forecast fra nogle forhandlere så tidligt som i april, hvor vi så laver et pris-setup, der kan bruges, når det går løs i løbet af sommeren," siger han.

Læs også:
Studierabat: Apple underbyder egne forhandlere

Joen Rosenmeier nævner HP, Dell, Asus og Acer som nogle af de producenter, der bruger kræfter på "back to school"-aktiviteter.

"Apple er også inde over, men de kører deres aktiviteter sammen med deres egne forhandlere," siger Joen Rosenmeier, som mener, at mange flere forhandlere burde udnytte mulighederne for at sælge til de nye studerende.

"Hvis man gør en indsats for at fange de mange studerende, får man også succes. Vi oplever et stort engagement fra de store retailkæder eller indkøbskæder som CBC. Men jeg mener, at alle, som vil, kan få noget ud af det, hvis man opsøger de rigtige produkter og priser, og så gør lidt ud af sin markedsføring. En annonce i en lokalavis kan være nok, fordi kunderne i forvejen har en fortrolighed med den lokale it-forhandler," siger Joen Rosenmeier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere